Megalakult az ELTE Egyetemi Sporttanácsa

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy az ELTE Egyetemi Sporttanácsa 2015. július 20-án megtartotta első tanácsülését. Ez a friss összegyetemi testület új lendületet adhat intézményünk minden sportolással és egészségfejlesztéssel összefüggő területének.

A Tanács ügyrendjében olvasható, hogy félévente legalább egyszer ülésezik, illetve a Tanács üléseiről írásbeli emlékeztetőt készítenek. Az ügyrend, és az első ülés emlékeztetője egyébként olvasható az ELTE honlapján.

Jó látni, hogy egyetemünk egyre több figyelmet szentel a sport és az egészségfejlesztés számára, a pályázati forrásból létrejött Sportiroda már egy remek előrelépés volt, de minden bizonnyal a tanács elnöke, Dr. Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, illetve a tanács összes többi munkatársa további előrelépéseken munkálkodik.

A Sporttanácsot a Szenátus mellé hívta életre az ELTE, mintegy véleményező, javaslattevő, döntés-előkészítő testületként. Feladatai közé tartozik az Egyetem egészségmegőrzéssel, egészségfejlesztéssel, testneveléssel és sporttal kapcsolatos tevékenységeinek figyelemmel kísérése, stratégiai tervek előkészítése, az erőforrások felhasználása. A Tanács továbbá véleményezi az Egyetem sporttal kapcsolatos előterjesztéseit, illetve javaslatot tesz egészségfejlesztési és sport tárgyú fejlesztésekre, intézményes megoldások kialakítására, valamint előzetesen véleményezi az eme területekhez kapcsolódó fontosabb átalakításokat. elte_cimer_ff

A Sporttanács döntéseit a gyakorlatban az ELTE egyetemi sportért és egészségfejlesztéséért felelős szervezeti egységei és társszervezetei valósítják meg.

Az első, fent említett tanácsülésen egyből hiánypótló munkának látott neki az ELTE Egyetemi Sporttanácsa. Már az elején javaslatot tett az egyetemi szabadidősport célkitűzéseinek elfogadására és azok megvalósításának megkezdésére, tekintettel az ELTE-n jelenleg is sportoló 5000 hallgatóra és további több, mint 20000 hallgatóra, akiknek az igényeit még fel kell tárni. Fontos még kiemelni, hogy a Sporttanács impozáns ülés- és munkatervvel rendelkezik, mely alapján joggal számíthatunk pozitív változásokra, nem mellesleg a Tanács ülései nyilvánosak az egyetemi polgárok számára.

Reméljük, hogy az újonnan megalakult testület el tudja érni kitűzött céljait, és nagyban hozzájárul Egyetemünk további fejlődéséhez.

A TANÁCS ELNÖKE
Dr. Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, hallgatói ügyek rektori biztosa

A TANÁCS TAGJAI

dr. Árvay Gábor, mb. kabinetvezető (ELTE Kancellári Kabinet)

Hirholcz Ákos, mb. vezető (ELTE Kancellária Hallgatói Szolgáltató és Sportközpont)

Dr. Köteles Ferenc, mb. igazgató (ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet)

Dr. Lénárd Sándor, igazgató (ELTE Illyés Sándor Szakkollégium)

Zaránd Péter, elnök (ELTE EHÖK)

Pálfia Zsolt, vezető (FDSz ELTE SzB)

Dr. Hunyadvári László, elnök (Közalkalmazotti Tanács)

Simon Gábor, ügyvezető (BEAC)

dr. Gömör Iván, ügyvezető (ELTE Sport Kft.)

A TANÁCS TITKÁRA

Ilyash György, projektvezető (ELTE Sportiroda Pályázat, HSzSK)

forrás: elte.hu
kép:moderniskola.hu; ttkhok.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]