“Az üldözőnek sokkal könnyebb, mint az üldözöttnek”


Katie Ledecky 1500m FINAL World Record World... by deportes-plus-3

Kapás Boglárka (ELTE-s hallgató) a bronzérmet hozta el 1500 méteres gyorsúszásban Kazanyból, a vizes világbajnokságról – óriási hajrával: az utolsó száz méteren hozta fel magát a negyedik helyről.

Kapás a dán Lotte Friist taszította le a dobogóról, végül közel két másodpercet verve a 2011-es világbajnokra. A PPK hallgatója országos csúcsot úszott 15 perc 47,09 másodperccel, és bár az előző országos rekordot is ő tartotta, most azt negyed perccel döntötte meg – sikerült bőven 16 perc alá kerülnie.

“Ez hihetetlen, talán majd napok múlva elhiszem, hogy ez nemcsak álom. Úsztam, ahogy tudtam. Éreztem, hogy a harmadik-negyedik helyen haladok, mert azt láttam, hogy többen is mögöttem vannak. Az utolsó ötvenen már fájt mindenem. Láttam, hogy Friis lelassult. Látta, hogy jövök, és ilyenkor az üldözőnek sokkal könnyebb, mint az üldözöttnek” – mondta a verseny után, még mindig az óriási eredmény hatása alatt.

Nem csak önmagában nagy siker ez: Kapás 800 méteres gyorsúszásával kapcsolatban is bizakodóak lehetünk, márpedig az olimpiai szám is. Az edző Nagy Péter szerint pedig a mostani bronz lelkileg is nagyon sokat (akár másodperceket is) jelent.

Forrás: index.hu

Kép: index via MTI

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]