Ne Teke-tóriázz, jelentkezz az ELTE Teke csapatába!

Új sportolási lehetőség ELTE-s hallgatóknak és BEAC-sportolóknak a Pénzügyőr SE Teke Szakosztályánál.

Mi a közös Mátyás királyban és Nagy Lebowskiban? Nem sok ötlet jut az ember eszébe, ám ha más nem, a teke szeretete összeköti őket. A teke egészen az ókori görögökig nyúlik vissza, akik egy-egy véres csata vagy világmegváltó filozofálás után szívesen kapcsolódtak ki a bábuk gurítgatásával. Az idők során ez a sport igazi népi játékká vált, ám néhanapján a királyok sem vetették meg. Itt jön a képbe az Igazságos Mátyás, akinek udvarában gyakran előkerültek a fabábuk. A teke később annyira elterjedté vált, hogy Lipót császár 1642-ben minden más népi játékkal együtt betiltotta, ám ez sem törte meg a több évszázados szórakozás népszerűségét. Biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbb embernek vannak emlékei nyaralásokról, ahol egy Balaton-parti hekk után időnként még ma is egy kis tekézéssel égetik a zsírt az emberek.

Olyan szórakozás ez, amely életvitelszerű is lehet, gondoljunk csak a Coen-fivérek A Nagy Lebowski című kultfilmjére, melynek hősei társadalmi életüket a tekepályán folytatták.

Ám nehogy azt higgye akárki is, hogy ez csak amolyan bugyuta szórakozás!

1934 óta idehaza profi szinten is lehet űzni ezt a sportot az – az azóta eltelt 80 év alatt számos névváltoztatáson átesett – Magyar Bowling és Teke Szövetség szárnyai alatt. Világ- és Európa-bajnokság, nemzeti bajnokság és még sok más út és lehetőség nyílik képességeink kibontakoztatására.

Aki érez magában affinitást, hogy megízlelje a tarolás élményének édes ízét, ne habozzon, minden érdeklődőt szeretettel vár a Pénzügyőr SE Teke Szakosztálya, ahol az ELTE-s hallgatók a sok tanulás mellett az NBIII-ban próbálhatják ki a profik életét, a BEAC sportolói pedig az izzasztó edzések után aktívan lazíthatnak.

Az elérhetőségeket itt találjátok:

Sportág: Teke

Osztály: NBIII. Budapest csoport
Egyesület: Pénzügyőr SE
Tekepálya: 1117 Budapest, Budafoki út 52. (Kelenföldi Erőmű)
A pálya rendelkezésre áll: keddenként és péntekenként 14:00-21:00-ig
A mérkőzések menetrendje IDE kattintva érhetők el.

Érdeklődni a további infókról Horváth Attilánál, a Teke szakosztály vezetőjénél érdemes. Telefonszáma: +36-70-321-2535, email címe: attila.horvath@mediso.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]