Százak izzadtak együtt éjszaka

Az ELTE-n ismét egy olyan programot rendeztek, amely sokakat megmozgatott…

Páran már biztosan felkapták a fejüket a napokban: október közepét tapossuk, a tanulással még nem estünk túlzásba, de akkor mit is csináltunk mostanáig? Hogy lehet az, hogy éppen most ér véget a 14 hetes szorgalmi időszak (bizony…) 6. hete?! Persze az idő ilyen gyors múlása sem okozhat nagy gondot, ha az ősz egyben a következő, óriási egyetemi sportfesztivált is magával hozza. Márpedig úgy látszik, ezt a jó szokását megtartja. Az ELTE SPORT Kft. a nagy érdeklődésre való tekintettel 2014. október 16-án az EHÖK-kel, az ELTE-BEAC-cal és az ELTE ESI-vel együttműködve ismételten megtartotta a főváros egyik legnagyobb, számos mozgásformát magába foglaló éjszakába nyúló fitness fesztiválját. A negyedik alkalommal is megrendezett Fit Night délután 3-kor nyitotta meg kapuit, a korán érkezők a szabadban próbálhatták ki ügyességüket különböző izgalmas sportokban és játékokban, a hard body hang-től elkezdve a twister mászófalig, de laza bemelegítésként a csocsózást is sokan választották.

Az előre meghirdetett edzések 5 órakor kezdődtek, az érdeklődést jól mutatja, hogy fél órával előtte már igencsak hosszan kígyózó sorok fogadták az akkor érkezőket. Egyébként a korábbi megosztós nyereményjátékokon túl az első száz érkező ajándék Fit Night pólót kapott, így sokan feszítettek a kék és rózsaszín felsőkben. A felkínált sportágak választékában nem volt hiány: az aerobik különféle változatai, az evezős ergométer, a funkcionális tréning, a kranking, a spinning, a walkenergie és társai mellett senkinek nem maradt egy szusszanásnyi ideje sem unatkozásra. (Jómagam kettleball-lal és TRX-szel nyitottam, amelyet egy kiadós spinning követett, majd dinamikus jógával vezettem le a maradék (?) energiát, így ma már azt is elég nagy kihívásnak éreztem, hogy a klaviatúrához emeljem a karomat- pedig a krankinghez csak az egyik szünetben ültem le pár perc erejéig…) Elméleti síkon is edzethettünk a Fit Night-on, a szakmai workshop keretében négy különböző témakörben mélyíthettük el tudásunkat, legyen szó akár “sittes tréningről,” akár törzserőfejlesztésről.

A hivatalos megnyitó 7 órakor az ELTE Cheerleader csapatának fergeteges, akrobatikus elemeket sem nélkülöző előadásával kezdődött. Az esemény főszervezője beszédében rávilágított, az esemény fő célja, hogy minél szélesebb körben megismerkedjenek a fiatalok a fit sportokkal. “Ne csak ma este, hanem rendszeresen része legyen a sport, az egészségmegőrzés és a fittség a mindennapoknak”.  Dr. Kiss Ádám, az ELTE emeritusz professzora is köszöntötte a résztvevőket, a rendezvény egyik fővédnökének, Mezey Barna rektor úr nevében is gratulált a szervezőknek. Kiemelte, kifejezetten örül annak, hogy a hallgatók újfent bebizonyították, lehet kulturáltan is együtt lenni és szórakozni, amelyben nincs is másnak szerepe, mint a mozgásnak és egymás valamint a sportok szeretetének. A szervezők minden résztvevőnek jó baleset- és sérülésmentes szórakozást kívánva zárták a megnyitót.

A Fit Night-on nemcsak sportágakkal, de csapatokkal is megismerkedhettünk: az edzések között láthattuk az ELTE Modern Jazztánc táncosainak előadását, valamint egy hastáncbemutatót is. Idén először egy külön rendezvénynek is helyt adott a BEAC a Fit Night keretében: az  I.ELTE FIT Night VIP kupáért négy, 2-2 közéleti vagy celeb személyekből álló csapat versengett a fő esemény egyes programrészeinek bevonásával. A sportolók (Szentgyörgyi Rómeó aerobik világbajnok és Martinek János olimpiai bajnok öttusázó), a zenészek (Palcsó Tamás és Gyurcsik Tibor énekesek), az olimpiai bajnok úszók (Rózsa Norbert  és Szabó Joe mellúszó olimpiai bajnokok) és a médiaválogatott (Somogyi András humorista és Csordás Tibor énekes, zeneszerző) csapatok fixi kerékpározásban, célba dobásban és evezős ergométerben mérték össze erejüket.

Az edzések negyed 11-ig tartottak, ezt követően megejtették a tombolahúzást, majd a fáradtságot nem ismerők DJ Dominique-kal buliztak hajnalig.

Fotók: Kelemen Ádám

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]