Izzadság és szórakozás: egy nap az ELTE FiTNiGHT-on

Idén is nagy sikere volt a már negyedik alkalommal megrendezett ELTE Fitnight-nak. A résztvevők délután háromtól este tízig, az ELTE BEAC sportközpontban mozoghattak és próbálhattak ki különböző sportokat. Ott jártunk mi is…

Sportolni kimondottan hasznos tevékenység, ezt sokan tudják és dolgoznak is azért, hogy minél több emberrel megismertessék a sport adta pozitívumokat. Ezért kellenek a jó reklámok, hogy az emberek kevésbé sportos fele se csak az izzadságot és fájdalmat lássa a testmozgásban, hanem azt is, amivé válhat az ember, ha hetente néhány órát foglalkozik a testével.

A tegnapi nap tökéletes példája volt ennek. Már a beléptetésnél nagyon kedves útbaigazítást kaptunk. Tovább haladva a terem felé, vér- és vérplazma adást hirdető kis sarokban lehetett ajándékot szerezni. A következő standnál egy a Herbalife által forgalmazott terméket kóstolhattunk meg és kaphattunk tanácsokat a testformálással, a helyes étrenddel kapcsolatban. A Herbalife-os srácok el is mondták véleményüket az estével kapcsolatban

„Tavaly is voltunk akkor is sokan voltak, de most még többen vannak és örülünk, hogy fogékonyabbak lettek az egészséges élettel kapcsolatos dolgokra és több érdeklődő is van, akik szeretnének csatlakozni a csoportunkhoz. Az idei az eddigi legjobban megszervezett esemény mióta ide járunk.”  Szeretettel várják az egészséges életre vágyókat az előadásaikra, edzéseikre. Bővebben itt tájékozódhattok erről.

A hivatalos megnyitó este hétkor volt, de már előtte is ki lehetett próbálni a különböző sportokat.  Dr. Kiss Ádám, az ELTE professzora köszöntötte az egybegyűlteket, és Dr. Mezey Barna rektor úr nevében is gratulált a szervezőknek. Délután öttől kezdődtek a programok. Volt többek között egy turnus aerobik, aztán TRX, majd a küzdősportokba is bele lehetett kóstolni. Voltak különböző edzőgépeket reklámozó standok, mint a pro-ski, ami a síelő mozgást veszi alapul vagy a walking energy, ami egy emelkedő alapján kialakított sétálópad, mely a túrázás nehézségeit és előnyeit akarja átültetni az edzőterem világába. Az egyik sportolni vágyó fiatal, Magyar Júlia mindkettőt kipróbálta és megosztotta velünk az érzéseit a gépekkel kapcsolatban.

” Az aerobik óra tetszett, nem volt túlbonyolítva a koreográfia, és megmozgatott azalatt a 40 perc alatt, sajnáltam is utána, hogy tovább nem tudok maradni. Kipróbáltam a pro-ski simulatort is, ami számomra még ismeretlen volt, a korlátot nem mertem elengedni, és kapaszkodva tologattam magam jobbra-balra. Szerintem kis gyakorlással bele lehet azért jönni. A másik gép, amit kipróbáltam a walking energy volt. Az jobban tetszett, ott éreztem is a hatást. Olyan volt, mint egy futópad, csak emelkedős volt, így a lábunkkal kellett hajtani, és arra is külön technika volt, hogy pontosan hogyan tegyük le a lábunkat. Az biztos, hogy hatékony kis kondigép, bár odafigyelést igényel, koncentrálni kell, és itt nem elég, hogy csak simán ráállunk és hajtjuk magunkat.”

A VIP csapat tagjai egymással versenyeztek, mivel a szervezők szórakoztató feladatokat találtak ki nekik. Palcsó Tomi mesélt nekünk az első versenyszám után, mivel sikerült azt megnyernie: „Nem gondoltam volna, hogy én leszek a legjobb. Abszolút meglepődtem. Főleg, hogy itt vannak nálam komolyabb sportmúlttal rendelkező emberek is”.

Az egy órás blokkok közötti szünetekben a szervezők különböző előadásokkal kedveskedtek a megjelenteknek, volt hastánc és az ELTE akrobatikus csapata is tartott egy rövid bemutatót. Voltak olyanok is, akik a kezdéstől egészen negyed tizenegyig, tehát az utolsó program végéig kint voltak és mindent kipróbáltak.

Köztük volt Rőczey Nonó is: ”A dinamikus jóga az nekünk nem tetszett annyira, olyan feladatok voltak, amiket mi nem igazán tudtunk megcsinálni, de erősítésnek az is jó volt. A TRX nagyon jó volt, 20 másodperces gyakorlatok voltak, több állomással. A party fitness koronázta meg az egészet, mert olyan hangulatot csinált a két fitness edző, hogy senkit nem érdekelt az, hogy fél 10-kor kezdődött és már nagyon fáradtak voltunk. Rengetegen voltak és szerintem sokan fognak még partyfitnessre járni.”

Örömteli volt, hogy nem csak ELTE-s hallgatókkal lehetett találkozni, rengeteg Pázmányos és Nemzeti Közszolgálatos egyetemista is ellátogatott a sportestére. Remélem mindenkinek annyira tetszett, mint nekünk és ugyanúgy várja a következőt, mint mi!

Fotók: Táncos Anna

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]