Ismét az élen zárták az évet az ELTE amatőr triatlonosai!

2010 után ismét az első helyen végzett a Magyar Triatlon Szövetség hivatalos amatőr egyesületi ranglistáján az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klubja.

2010 után ismét az első helyen végzett a Magyar Triatlon Szövetség hivatalos amatőr egyesületi ranglistáján az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klubja. Az egyetemi tanulmányok mellett végzett edzés- és csapatmunka nagyszerű eredményeket hozott 2012-ben is. Mivel mind az egyéni, mind a csapatteljesítmények kimagaslóak voltak, a teljes listáról cikkünkben – összefoglaló jelleggel – csak csemegézzük a sikereket.

Az elsőséghez leginkább az országos bajnoki címek járultak hozzá: a Tisza Triatlon Klubcsapat OB arany- és bronzérmei, a férfi egyéniben és a férfi, valamint a női csapatversenyben egyaránt első helyezéseket hozó orfűi Ironteam Triatlon Fesztivál, továbbá az érmekben szintén bővelkedő 28. Vasi Vasember, ami az ország legrégebbi és egyik legnagyobb versenye. Itt az orfűi versenyhez hasonlóan az egyéni elsőségen túl a férfi és női csapatbajnoki címet is kivívták triatlonistáink. Hagyományosan nagy létszámú versenyzővel, 97 fővel vett részt a klub a nagyatádi hosszútávú Ironman Triatlon OB-n, mely számos egyéni és váltó sikert hozott. Sportolóink az őszi félmaraton és maraton országos bajnokságokon a csapatelsőség mellett egyéni sikereket is elértek.

Az egyéni teljesítmények közül érdemes még kiemelnünk Kis Gyuláét, aki a középtávú országos bajnoki győzelem után a regensburgi Ironmanen részvételi kvótát szerzett a sportág szülővárosába, a hawaii Konára. A csapat vezetőedzője az Ironman Világbajnokságon az előkelő 17. helyet vívta ki korosztályában, de a sportág profi nehézbombázói között is remekül helyt állt.

Szintén világversenyen, bár Új-Zélandon, a 25-29 éves nők amatőr kategóriájának 43. helyezettje volt nagyszerűen teljesítve Koronika Judit az ELTE-BEAC versenyzője.

A triatlont szerencsére már Magyarországon sem kell újra és újra bemutatni. Hacsak nem egy kiállítás keretein belül! Ha ismered, ráadásul szereted is, azért, ha keveset tudsz róla, akkor pont ennek okán érdemes ellátogatni a TTK északi épületében január 7-én kezdődő triatlon kiállításra. A sikert sikerre halmozó ELTE Polythlon csapatának tagjaival ki is próbálhatod magad és a triatlont akár már a 2013-as egyetemista bajnokságokon is. Erre az egyik legkiválóbb lehetőséget a balatonfüredi SunCity-ben megrendezésre kerülő Középtávú Egyetemi Kupa nyújtja majd június közepén. Az 5 fős csapatok a célvonal minél gyorsabb elérése és az első három helyezettet megillető díjazás mellett a minden csapat számára frissen csapolt 25 korsó sörért ugranak vízbe, szállnak bringára és húznak futócipőt. A legjobb felkészülést egyetemistáinknak természetesen a minél több fiatalt megmozgatni szándékozó Polythlon Klub biztosítja, hogy 2013 is egy igazán triatlonos év legyen!

További információk: http://www.balatonman.hu/, http://polythlon.elte.hu/

(Fotó: polythlon.elte.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]