A legjobb magyarországi magyarok

Második lett az ELTE SE futsal csapata a 22. Erdélyi Labdarúgó Diákkupán. A torna legjobbja és az ELTE edzője értékelt.

„A tavalyi év során ismerkedtem csak meg a futsal világával, így még nem tartom magam rutinos játékosnak, ennek ellenére sikerült kiérdemelnem a legjobb mezőnyjátékos díjat, amelyre nagyon büszke vagyok. Remélem ez csak a kezdet a jövőmet illetően” – mondta lapunknak Farkas Dezső. Az NB II-ben 14 meccsen 17 gólt hintő játékos mellett Tóth Károly, az ELTE SE trénere is nagy pillanatokat élt át Székelyudvarhelyen, hiszen 2007-ig az Udvarhelyi SK csapatát irányította.

„Két vereséggel kezdtünk, és már-már a kiesés szele suhintgatott. A 3. meccsre nagyon összeszedtük magunkat. Nyertünk és a folytatás is győzelem volt” – értékelte a csapat telsesítményét Tóth Károly az ELTE Online-hoz eljuttatott beszámolójában. „A döntőben is lehetett volna keresnivalónk, hisz az első 5 perc játéka után 2:0-ra vezettünk. Sajnos ellenfelünk profi játékosai összeszedték magukat, teljesen megérdemelten nyerték a mérkőzést, és így a tornát. Nekünk, mint a legjobban teljesítő „magyarországi magyaroknak” (kint így hívnak bennünket) az ezüstérem jutott.”

Az udvarhelyi teljesítmény is jelzi, hogy futsalosaink egyre jobb formába lendülnek. A bajnokság hetedik helyén tanyázó csapat öt meccse nem talál legyőzőre (a Vasas és a BME elleni találkozókról írtunk is), január 16-án az Érdi ASC-t verték 6-1-re.

Teczár Szilárd
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]