VII. ELTE Téli Bajnokság – Versenyfutás a gólokért

A sors különös szeszélye folytán, úgy tűnik, idén a tél elmarad.

A küzdő felek páratlan gólfiesztát rendeztek, akkorát, amekkorára a legöregebb öregdiákok is alig emlékeznek.

Mindjárt a nap első mérkőzésén bő góltermést hozó találkozón mérte össze tudását két bajnokesélyesnek tartott csapat, az FC Fehérvár és a BennKillah. Egy szöglet után Varga Dani csapott le leghamarabb a kipattanó labdára, ezzel alig egy perc után máris előnybe került a Fehérvár. No nem sokáig örülhettek a sárgák, hiszen szintén egy szöglet és egy szép csel után Orbán egalizált, majd egy távoli szabadrúgásból Bozóki révén a vezetést is megszerezte a BennKillah. Ennyi fordulat nyilvánvalóan nem elégíti ki a semleges nézők igényeit a forduló legnagyobb rangadójában, ezért a Fehérvár még a szünet előtt egyenlített, a fordulás után pedig Varga duplájával és Novák lövésével végleg kibontakozott fehérvári fölény. A záró percekben aztán a 3-3 elleni játékot is gyakorolhatták a felek, de gól már nem született. A Fehérvár tovább robog céljai felé, az pedig, hogy a jogászok elsüllyednek-e, vagy felérnek még a trón közelébe, az később dől el, de nagyon fájhat még az a három pont, ami most úszott el.

Nincsenek fájdalmai viszont a Folk Boys-nak, hiszen az eddig sikertelenül játszó angy múltú csapat játszi könnyedséggel, szó szerint játszva a focit, a négygólos Csepregi András vezetésévek elintézte a Kofolát (10-2), gondoskodva arról, hogy két vesztes meccs után rögvest pozitívba forduljon a csapat gólkülönbsége.

Ahogy a két csapat egymás közötti meccsein lenni szokott, a Kozelito Tél szerezte meg a vezetést az egyen-melegítőben parádézó Black Ram ellen, de az összes korábbi párhuzammal ellentétben ezúttal a Black Ram csak közelíteni tudta ellenfelét, az állás megfordítására már nem futotta a fekete kosok erejéből, a hajrában pedig a Kozelito festői szépségű kontrákból növelte előnyét, addig, hogy az már a kiütés határát súrolja (7-3).

Talán a 7-3-as végeredmény is sejteti, hogy a csapatok visszatértek az Aranycsapatnak tulajdonított mottóhoz, miszerint a foci lényege, hogy egyel több gólt rúgjunk, mint az ellenfél, na de a Bandó Karesz még a fentebb említett csapatoknál is teljesebb tökéletességében magáévá tette ezt az elképzelést. Hiába szedtek be tehát öt gólt a zöld-feketék a Ground Force One csatáraitól, ha közben kilencet küldtek válaszként, a Töreki testvérek ketten összesen hét góllal örvendeztethették meg dagadó keblű szüleiket.

Fentebbi filozófiától némileg eltért a JogÁSZ és a Szigeti veszedelem a nap másik nagy rangadóján. Talán a nagy tét nyomta rá bélyegét a találkozóra, hiszen az erőviszonyok ismeretében ez a találkozó dönthet az A-csoport alapszakaszbeli elsőbbségéről. Fejjel egymásnak rohanás helyett inkább kóstolgatással kezdtek a felek. Persze iramra és színvonalra így sem lehetett panasz, csupán a kapuközeli helyzetek száma maradt relatíve alacsony. Félidő után nem sokkal aztán Dunai unta meg a gólnélküliséget, és szép egyéni akcióval megszerezte a vezetést a Szigetinek. Ezt Csepregi Balázs még kiegyenlítette, de aztán beindult a hengerelés, a két gólt és egy asszisztot jegyző Simon vezetésével fölényes győzelemre tett szert a Szigeti (4-1), ezzel revansot vett a tavaly első fordulóban elszenvedett kiütéses vereségért. Bár jelenleg kevesebb rúgott gólja miatt a Stadion FC mögött állnak a tabellán a feketemezes bölcsészek, az A-csoport alapszakaszának legfőbb trónvárományosának számítanak. A JogÁSZ azon túl, hogy rendkívül fontos három pontot vesztett, azt sem szívesen rakhatja ki a kirakatba, hogy a gólgazdag fordulóban ők szerezték a legkevesebb találatot.

A „nagyok” rangadójával párhuzamosan a másik pályán a fiatal tehetségek képviseletében az ELTE SE-Illyés U19 és a Zsuga Bonito vívott presztízsmeccset. A szerencsére nem panaszkodhatott a narancsszínű mezben virító Illyés, hiszen kapusuk kirúgását a Zsuga kapusa szemmel próbálta védeni, de mivel ez tényleg csak a legnagyobbaknak sikerülhet, egy ártatlan ívelés révén előnybe kerültek az ifik. A Zsuga ellen azonban ez is kevés volt, a decembert határokon túl töltő gárdából öt játékos talált az ellenfél hálójába, és a szerencse egy öngól formájában kompenzált, amiért összesítésben 6-2-re nyert a Zsuga, hátrányból fordítva, akárcsak a tavalyi kiírásban.

Az alkalmilag sötétkék mezben játszó Polszki alaposan ráijesztett a piros színét minden fogyatkozása ellenére megtartó Stadion FC-re, de végül hosszú távon kijött a rutinos Stadion előnye, és 6-3-as győzelmével (átmenetileg?) a csoport élére állt, és egyre biztosabban eléri a kitűzött célt, a felsőházba jutást.

Közben a csere nélkül vitézkedő Kopa Kőbánya tett meg minden tőle telhetőt a Sujet ellen, külön érdekessége a meccsnek, hogy mindkét csapat szerzett fejesgólt, ami pedig nem mindennapi egy futsalbajnokságban. Tovább borzolta a kedélyeket Véssey sérülése, a Sujet ifjú reménysége hosszas ápolásra szorult, miután lefejelte ellenfele térdét. A meccset iylen felvezetés után a Sujet nyerte 4-3-ra, úgy hogy nem egy góllal pályázhatnak a Puskás-díjra is.

Tabella és további eredmények: http://elteonline.hu/bolcseszfoci/tudnivalok-aktualitasok

 

Érdekes segédlet a szurkolók és résztvevők számára a bajnokság honlapja: http://www.elteonline.hu/bolcseszfoci/tudnivalokaktualitasok

A Kozelito Tél honlapja: http://www.kozelito.blogspot.com/

A Stadion FC honlapja: http://stadionfc.hu/


Zeus

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]