Bölcsész Bajnokság – és az alvó oroszlán bajsza

Vége az ősznek, és nem csak a naptár, hanem a labdarúgó idény beosztása szerint is.

A kilencedik fordulóban az FC Segnalato 6-2 arányban felülmúlta a Bandó Kareszt, ezzel matematikailag is biztossá tette, hogy az alapszakaszbeli elsőséget senki másnak nem engedi át. Ezt követően mintha fejben kiengedett volna listavezető, mert a Zsuga Bonito, és a Torpedo is megcibálta az alvó oroszlán bajszát. A Segnalato helyzetét ezzel már nem befolyásolták, a Torpedo sorsát viszont nagyban előrelendíti a bravúrosan szerzett három pont. Más kérdés, hogy a Segnalato, a novemberben már téli álmára készülő oroszlán érzékenyen reagálhat veretlenségének elvesztésére, és tavasszal kettőzött erővel vághat vissza megcsúfolóinak.

Mint beharangoztuk, a felsőházba jutásért az utolsó pillanatig kiélezett, végig izgalmas hadjáratot folytattak a küzdő felek. Egy fordulóval az alapszakasz lezárulta előtt még hat csapat versengett a fennmaradó két felsőházi helyért, végül két olyan csapat futott be, amely párosra nem sokan tippeltek volna.

Az Anonim Alkoholisták csapata az elmúlt három fordulóban, nehéz ellenfelekkel szemben mindössze három pontot szerzett, a sorsdöntő tizenegyedik fordulóban is kikapott, de kiszurkolta, hogy a riválisok is veszítsenek annyi pontot, amennyi a jó kezdéssel elegendő volt. Ugyanez a „szemmel nyerés” nem sikerült a hasonló cipőben járó Erika kedvenceinek, aki így az alsóházban folytatja.

A szakértők előzetesen a kiváló erőkből álló, mindig kiszámíthatatlan Tao Te Kings, az ősz meglepetéscsapatának számító Polszki vagy a tavaly is jókor jó helyre felérő Atletrikó Margit sikerére számítottak. Említett csapatok meg is tettek mindent a sikerért, a Tao leverte a Polszkit, a Polszki legyőzte az Atletrikót, az Atletrikó az utolsó fordulóban hatalmas bravúrral legyőzte a bajnoki címvédő Szigeti veszedelem csapatát, de mindez kevésnek bizonyult; hiszen a körbeverések alkalmával valamelyik csapat mindig vesztett is pontot, ráadásul az utolsó fordulóban a Polszki is, és hatalmas meglepetésre a Tao is kikapott – utóbbi csapatot a sereghajtó Bandó Karesz fektette két vállra – így megnyílt az út a Torpedo előtt. Az Eipelék és Novákék nevével fémjelzett alakulat az utolsó három fordulóban háromszor vert meg előrébb rangsorolt csapatot és teljesen reménytelennek látszó helyzetből felkapaszkodott a hatodik helyre.

A tavalyi aranycsatár vívó Segnalato és Szigeti mellett tehát a jó formában játszó Anonim alkoholisták, és a három újonccsapat került a felsőházba, míg a többi hat a kiesés elkerüléséért játszik az alsóházban. Gyakorlatilag minden csapat tiszta lappal indul, ugyanis az elsők is csak hat pontot visznek magukkal, amit elvileg az egy pontról induló utolsók is könnyen ledolgozhatnak. A további izgalmakat pedig az garantálja, hogy a klasszikus nagycsapatok mellett immár a Zsuga Bonito is bejelentette trónigényét.

Közben egy osztállyal lejjebb, más rendszerben is túllendültek az alapszakasz felén a csapatok, de ott az első kör lezárulása csak az erődemonstráció szempontjából volt fontos. Nos, a két csoportban továbbra is a Black Ram és az 1 FC Sör demonstrálja leginkább erejét.

A beálló, igen hosszú téli szünetben a lelkesebbek a VII. ELTE Téli Bajnokságban csillogtathatják erényeiket, a többiek pedig szapora fifázással készülhetnek a márciusban újrainduló szezonra.

 

Zeus

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]