Éjféli éremeső a Falmászó Kupán

A Bercsényi és az Egyetemi Mászókör szervezésében lebonyolított téli Falmászó Universitason egyetemünk hallgatói is kötelet ragadtak az elsőség megszerzéséért.

A megmérettetésen több mint hetvenen szálltak harcba a végső győzelemért, köztük a mieink, név szerint: Grád Anna, Soukup Ágnes, Tóth Laura, Agócs Tamás, Arató Róbert, Gönye Csaba, Márky Gyula, Molnár Bálint, Tóth Máté és Vasadi Szabolcs. A nyolc méteres belmagasságú teremben minden meghirdetett kategória köteles mászás volt, tehát beülővel, HMS-karabínerrel és résztvevőnként egy-egy biztosító ember segítségével zajlott.

A bajnokság első versenynapján a kezdő lányok, a kezdő fiúk és a haladó lányok bizonyíthatták rátermettségüket. Emellett a haladó fiúk selejtezőin is túljutottunk. Az első bronzérmünket Tóth Máté révén szereztük, aki a kezdők gyorsasági számában állt rajthoz. Rövid bemelegítést követően a srácoknak egyetlen lehetőségük volt arra, hogy felkapaszkodjanak a kijelölt útvonalon, és minél rövidebb idő alatt érjék el a topfogást. Máté mellett Vasadi Szabolcs és Márky Gyula is bemutatkozott a keddi napon. Ők a kezdők nehézségi kategóriájában voltak érdekeltek. A teljesítendő útvonal ezúttal is ki volt jelölve, itt azonban sokkal nagyobb hangsúlyt kapott az ügyesség és a technika, mint a gyorsaság. Fiaink esélyesekhez méltón versenyeztek, olyannyira, hogy Szabolcs a dobogó legfelső, míg Gyula a legalsó fokára állhatott fel.

A haladó lányok nehézségi viadala egy kis belharcot is tartogatott, mindhárom hölgy indulónk ezt a számot választotta, így egymás riválisai is voltak. A közönség szempontjából ez jelentette az egyik legizgalmasabb kategóriát, hiszen bőven volt kiért szorítanunk. A lányok nem is okoztak csalódást, elképesztő profizmussal teljesítették a kijelölt feladatot. A nap végén Áginak köszönhetően újabb győzelmet ünnepelhetett az ELTE-s tábor. Laura harmadik, Anna negyedik helyezést ért el.

A csütörtök igazi showt ígért, mivel a profik számára is kezdetét vette a bajnokság. Feszültek a kötelek, feszültek az izmok, de még az idegek is, amikor Agócs Tamás lépett a fal elé. Sportösztöndíjashoz méltó küzdelmet láthattunk tőle, ami ezúttal a harmadik helyre volt elegendő. Tamás nem csupán versenyzőként, hanem egyfajta mentorként is jelen volt, hiszen a megmérettetésen elsősorban saját tanítványai küzdöttek. A látottak alapján egyetlen mondatban foglalta össze a bajnoksággal kapcsolatos érzéseit: „Nagyon büszke vagyok a lányokra és a fiúkra, mert mindent beleadtak, és jó volt látni a csapaton belüli rendkívüli összetartást.”

A Falmászó Universitas kupa eredményhirdetésére egy fergeteges bulin, a Gödör Klubban került sor. A díjakat pontosan éjfélkor adták át a szervezők. Szebb éjjeli ajándékot nem is kívánhattunkk volna ELTE-s sportolóinknak!

Varga Adrienn
ELTE Online

Fotó: Marks Timót

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]