Maratoni győzelem – ilyen még nem volt…

A 26. Spar Maraton OB csapatversenyét az ELTE-BEAC futói nyerték. Előttük egyetlen egyetem amatőr futócsapatának sem sikerült ez a sporttörténelmi tettnek is tekinthető bravúr.

Az ELTE Sashegyi Gepárdok futókör leggyorsabb fiai mellett az egyesület női maratonistái is éremmel távoztak az év legnagyobb hazai futóeseményéről. Szojka Szilvia (BTK sinológus), Korenovszkij Júlia és Fischer Anita 11:32:43-as ideje a dobogó harmadik fokára volt elég a női mezőnyben.

A csapatsikerek mellett Beda Szabolcs taktikus versenyzéssel az OB 3. helyét szerezte meg, Szabó Gábor pedig 6. lett. Az amatőr futóközösséget építő ELTE-BEAC, az ELTE Online-hoz eljuttatott sajtóközleménye szerint mégis arra a legbüszkébb, hogy 25 egyéni maratoni célba érkezővel az ország egyik legnagyobb csapatát vitte ki a Városligetbe. 

A verseny után Szabó Gábort (TTK környezettan), az aranyérmes csapat edzőjét és oszlopos tagját csíptük el egy villáminterjú erejéig.

 

Történelmi tett. Mi jut róla elsőnek eszedbe?

Spárta és a görög történelem.

És ha az elmúlt hétvégére asszociálunk?

Mi igazából nem éltük meg akkora történelmi sikerként ezt a maratont. A célba érve ugyanis bennünk volt, hogy nem futottuk meg egyéni legjobbunkat, és abban a pillanatban egy kis csalódottság is elfogott minket.

Meglepetésként ért benneteket ez a győzelem?

Még a dobogón állva sem hittük el, hogy sikerült megnyernünk egy ilyen rangos versenyt.

Mi a következő megmérettetésetek?

A Bécs-Budapest Ultramaraton, amelyen 5 nap alatt átlagban napi 20 km-t kell teljesítenünk. Bár ez egy embert próbáló feladat lesz, mi ismét a dobogót vesszük célba. Remélhetőleg sikerrel.

 

Hortobágyi Tibor

ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]