Élesedik a triatlon-helyzet

Egy héten belül két nagyszabású triatlon versenyen, a tiszaújvárosi Klubcsapat OB-n és az egri MEFOB-on is ott lesznek egyetemünk sportolói. Utóbbira még jelentkezni is lehet!

De vissza a MEFOB-hoz! A május 28-i versenyre szombatig még tudtok nevezni. Kis Gyula beharangozója talán meghozza a kedveteket.

„A MEFOB egy szuper alkalom arra, hogy az egyetemisták kipróbálják a triatlont. Ez a legdinamikusabban fejlődő multisport, három részét – az úszást, a kerékpárt és a futást – pedig azt hiszem senkinek sem kell külön bemutatnom. Mindazonáltal a három sportágból egy rendkívül izgalmas, pörgős elegyet gyúr a triatlon. A tavalyi budapesti világbajnokságon már ízelitőt kaphattak az ELTE hallgatói, hiszen testközelből nézhették, ahogy több mint 3000 amatőr és profi versenyző csap össze a Kopaszi-gáton. Mindennek most ők is részesei lehetnek Egerben.

A táv a legrövidebb hivatalos triatlontáv lesz, azaz 750 m úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás. Ez minden alapszinten sportoló ember számára teljesíthető. A nevezés pedig nem csak a célbaérés öröme miatt éri meg, hiszen Eger belvárosában valóban egy élmény lesz futni és kerékpározni. A versenyen pedig én is ott leszek, tehát egy újonc sem marad egyedül.”

Ha sikerült felkeltenünk érdeklődésedet ne habozz, jelentkezz Kis Gyulánál, az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub vezetőedzőjénél!
Tel: 0630/371/67/71
e-mail: gyulatri@gmail.com

Teczár Szilárd
ELTEonline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]