5vös5 huszadszorra is

Napsütés, jó hangulat és Talmácsi Gábor személyében igazi sztár várt a futni vágyó tömegre a Lágymányosi Kampusz árnyas fái alatt a rekordszámú nevezővel elrajtoló jubileumi XX. Eötvös5 km-en.

Délután 5 óra 5 perckor rajtoltak el a XX. Eötvös5 km futás versenyzői. Nyugodtan állíthatjuk, hogy ez a jubileumi alkalom több szempontból is különlegesnek mondható. Idén rekordlétszámú mezőny jött össze, ugyanis a szervezőknek 350-nél is több rajtszámot kellett kiosztani a regisztrációkor. Sztárvendégként Talmácsi Gábor világbajnok motorosunkat illetve Klein Dávid hegymászót köszönthettük a vidám tömegben.  A nevezők között a kisgyerektől a nyugdíjas korosztályig minden korosztály képviseltette magát.

A verseny színvonalát jelzi, hogy ha nem is dőlt meg a tavaly felállított pályarekord, de az abszolút férfi kategóriát és ezzel a legjobb időt, figyelemre méltó 15:10 perces idővel Csere Gáspár (PPK) érte el. Külön öröm, hogy hiába próbálkoztak más egyetemek hallgatói is, az ELTE-t nem tudta senki sem megelőzni. Pedig azért nem volt ez végig ilyen egyértelmű. Olyannyira nem, hogy az ezüstérmes az orvosin tanuló Dani Áron, gáspár BEAC-os csapattársa lett, aki az utolsó pillanatokban „esett” be a versenyre.

A nőknél “testvérháborúvá” fajult a küzdelem. A még csak gimnazista lányok, Fuchs Reni és Fuchs Dóra kitűnő idejükkel még a férfi mezőnyben is megállták volna a helyüket, ugyanis míg az előbbi 18 perc 2 másodperccel haladt át a célvonalon, addig utóbbinak is csupán negyven szekundumos volt a hátránya. A dobogó legalsó fokára az ELTE-s Koronika Judit (TTK) állhatott fel.

Szakács Dávid a győztes csapat egyik tagjaAz ELTE-s kategóriában a „hazai” pályán vesenyző Borsányi Dániel (TTK) és a triatlonista Kis Gyula (PPK) sorakozott fel az abszolút győztes mögött. Ugyanitt a hölgyek között, Csillag Zsófia (PPK) és Csere Anna (TáTK) követte az ELTE-s győztest, Koronika Juditot..

A karok közötti trófeát  nagy meglepetésre, ha nem is hazai vizeken, de legalábbis ismert „tájakon” rohanó TTK-sok, hanem a PPK-s csapat hódította el. Azért a „tudósok” így is gazdagodtak egy szépen csillogó ezüsttel, míg a bronzot a TáTK-s gárda vihette el. Ez a rangsor a karonként legjobb három időeredményt elért futó időeredménye alapján alakult ki.

További ELTE-s kategóriaként üdvözölhettük a legjobb férfi, illetve női oktató/dolgozó kategória nyerteseit, ahol a TTK mindkét nemnél kisajátította magának a legjobb helyeket.

A női versenyben Csibra Klára diadalmaskodott, az ezüstérmet Kovács Erika, a bronzérmet pedig Tóth Erzsébet vihette haza. A férfiaknál Szabó András diadalmaskodott, a dobogó második fokára Derényi Imre állhatott fel, a harmadik helyezett pedig Rapali Péter lett.

A legsportosabb tanszéknek kijáró elismerést immáron sokadik alkalommal a biokémiások kapták meg, akik azt is elárulták, hogy sikerük kulcsa saját fejlesztésű doppingszerükben rejlik. Talán nem meglepetés, hogy a csapatoknál egyetemünk triatlonistái a polythlonosok teljesítettek a legjobban. A családoknál (ahol egy ELTE dolgozó és gyermekének percei adódtak össze), immár hagyományszerűen a Székely család zsebelte be a győzelmet.

Hogy a tudósítás igazán hiteles lehessen, az ELTE Online egy kisebb csapata is futócipőt húzott ezen a szép napos délutánon. Bár még van hova fejlődnünk a sikeres tejesítés, a verseny hangulata, az értékes tombola ajándékok miatt abszolút megérte!

Az ideális levezetést pedig az esti programok biztosítják a LEN-en! Jobbat napot kívánni sem lehetne!

 

Hortobágyi Tibor
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]