A varázslat folytatódik

Április 12. és 16. között zajlottak a Tavaszi Sportvarázs második felvonásának programjai. A kínálatra nem lehetett panasz, a labdajátékoktól a harcművészetekig mindent kipróbálhattak az érdeklődők.

Április 12-én, kedden karok közötti sportnapot rendezett a PPK. A szervező intézményen kívül négy másik kar (TTK, TÁTK, BTK, IK) diákjai is belevetették magukat a sport élvezetébe és az egészséges versengésbe. A BEAC pályán, a szokásos foci/kosár-on kívül floorball és speedminton (gyorstollaslabda) bajnokságokon lehetett indulni, aki pedig máshoz érzett kedvet magában, az beállhatott egy fitness órára, vagy végigküzdhetett egy harcművészeti edzést. Az erősödni vágyók a kondigépeket vehették igénybe, akik pedig inkább szórakozni jöttek, azok a méltán népszerű lasertag-et próbálhatták ki. A fáradt informatikusok kedvéért, a meccsek közötti szünetekben egy gyors számítógépes játékra is maradt idő.

Szerdán az ELTE Tanító- és Óvóképző kara tartotta meg éves sportnapját. A csapatbajnokságok reggel 10-től indultak labdarúgásban és röplabdában, délután a kosárlabdázók foglalhatták el a terepet. A hallgatók déli futóversennyel készültek az ebédre, a távot teljesíthették egyénileg és egy váltó részeként is. A ping-pong asztalok egész nap várták a játékosokat, és a kosárra dobó versenybe is bárki beszállhatott. A vállalkozó szelleműek találkozhattak olyan sportágakkal is, melyek valahogyan kimaradtak az egyetem profiljából, ilyenek voltak a méta, a zumba, a néptánc és a kangoo.

A foci minden sportnapon nagy sikernek örvendTalán a párhuzamosan zajló TÓK-os esemény volt az oka annak, hogy a szerdai Kollégiumi Focibajnokságon mindössze három csapat jelent meg a KCSSK udvarán található bitumenes pályán. A kis létszám előnye az volt, hogy az oda-visszavágós körmérkőzések alatt remekül megismerhették egymást a benevezett együttesek. Harmadik helyen a Nándorfejérvári úti Kollégium gárdája végzett, második lett a Kerekes Kollégium, a győzelemmel járó vándorkupát pedig a házigazda Kőrösi Csoma Sándor kollégium legjobbjai vihették haza (vagy tarthatták otthon). Lázár Laci, az esemény főszervezője elmondta, hogy egy három évvel ezelőtt indított kezdeményezést támasztottak fel a bajnokság megszervezésével, melyet szeretnének folytatni az elkövetkező években. A jövőben elképzelhető bővülés két irányba mutat: egyrészt nem ELTE-s kollégiumi csapatok bevonása, másrészt a kupa egész éves ligává alakulása felé. Ha a nagyratörő tervek megvalósulnának, az a sport népszerűsítésének, és a kollégiumi közösségépítésnek is hasznára válna.

Délután a Bogdánfy úti Sporttelep és környéke adott otthont a negyedik ePDF-nek. Akinek van némi köze az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klubhoz, az tudhatja, hogy nem egy újonnan felfedezett fájltípusról, hanem az esti Polythlon Dunaparti Félmaraton futóversenyről van szó. Az idei rajtot óriási várakozás előzte meg, hiszen a nyílt verseny egyben Budapesti Universitas bajnokság és az olimpiai ötpróba sorozat állomása is volt. Az ELTE diákjai és oktatói mindemellett egymás között is versenghettek, az ő számukra meghirdetett ELTE-kupa keretein belül. A hosszútávfutók mellett a rövidebb szakaszok hívei és a kerékpár szerelmesei sem maradtak verseny nélkül, a résztvevők minimaraton és duatlon számokban is összemérhették erejüket. A két rövidebb szám rendben lezajlott a maratonfutók versenye közben, a nagy befutóra így igazán családias hangulatban készülhetett a BEAC közönsége. Bár a délután elsősorban a sport öröméről szólt, azért eredmények is születtek.

A félmaraton Universitas kupán Kis Gyula (PPK) a második, Dorner László (PPK) az ötödik, Allaga Tamás (TTK) a hatodik, Bérczi Kristóf (TTK) pedig a tizedik helyen végzett. A női mezőnyben kettős győzelmet aratott az ELTE, Szojka Szilvia (BTK) futott be elsőként, őt Kauker Anikó (ÁJK) követte. Több ELTE-s oktató is teljesítette a 21,1 km-t, a tanárok ELTE-kupáját Szabó András, a TTK tudományos segédmunkatársa vihette haza, második helyen Horváth Ákos (TTK), harmadikként pedig Székely Mózes (PPK) ért célba.

Duatlon versenyszámban a dobogó mindhárom fokára ELTE-s hallgató állhatott fel. Az arany Zemlényi Mihály (TTK), az ezüst Őszi Krisztián (IK), a bronz pedig Naszvadi Gergő Mihály (TTK) nyakába került. A 3,5 km-es minimaratont leggyorsabban teljesítő ELTE-s nő Torma Noémi (PPK) volt, a férfiak ELTE-kupája pedig Gresits Istvánhoz (TTK) került.

Szombaton a BEAC-on rendezett Budapesti régiós ifjúsági csapatbajnokság sakkversennyel zárult a Sportvarázs második szakasza. A 87 nevezett utánpótlás versenyző mellett a korábbi sporteseményekben megfáradt egyetemisták is próbára tehették kombinatív képességeiket, és egy jó kis agytornával zárhatták ezt a nem mindennapi hetet. A varázslat májusban folytatódik, reméljük, hogy addig sem maradtok mozgás nélkül.

Teczár Szilárd
ELTEonline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]