Csúcsállítás a rekortánon

A fél- a minimaratonon a versenyzők nem röstellettek újabb csúcsot felállítani a pályán, így a nap végeztével a szervezők és a sportolók is boldogan huppantak bele az ágyukba.

A közel hatvan fős félmaratoni mezőny fél hatkor sorakozott fel a rajthoz, a legkülönfélébb korosztályú és szintű versenyzők részvételével. A versenyen szép eredmények születtek.
Abszolút elsőként Pelsőczy Attila ért be 01:12:08-as időeredménnyel, amellyel a TFSE nagyszerű futója új pályacsúcsot állított fel. Őt az ELTE PPK-s Kis Gyula (01:13:08), a BEAC kiváló triatlonistája követte, harmadikként pedig Beda Szabolcs, még mindig remek időeredménnyel, 01:14:34-el ért célba.
A nőknél Szojka Éva Szilvia volt a leggyorsabb, 01:38:53 alatt teljesítette a félmaratoni távot. A szintén ELTE-BEAC Polythlon-os Kiss Mirella (01:41:08) lett a második, a harmadik helyen a szenior kategóriában is győzedelmeskedő Druskó Zsófia (01:41:53) végzett.
A nyílt futam egyben Budapest Egyetemi és Főiskolás Universitas Kupa is volt, amelyen hét egyetem hallgatói szálltak versenybe (ELTE, BME, BCE, SE, ZMNE, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem).
A bajnoki dobogóra a férfiak közül sorrendben Pelsőczy Attila (SE-TSK), Kis Gyula (ELTE-PPK) és Bogdány Kenéz (BCE) állhatott fel, a nőknél Szojka Éva Szilvia (ELTE BTK) után a második helyen Kauker Anikó (ELTE AJK) végzett. A félmaratoni futam ideje alatt került megrendezésre a 3,5 km-es Minimaraton futóverseny, valamint a Duatlon verseny is.

Teljes cikk: www.beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]