Győzelemesélyes ELTE futók

Győzelemesélyes csapattal indul a Szarvasűzőkön az ELTE. A válogatott, többszörös országos bajnoki helyezett futókból álló csapat esélyeit Szabó Gábor csapatkapitánnyal latolgattuk.

Szabó Gábor csapatkapitány, a mai magyar maratonfutó elit egyik tagja szerint vérmes reményekkel:

„ Habár Magyarország legjobb egyetemista futóival kell megküzdenünk, úgy vélem, van esélyünk felállni a dobogó legfelső fokára. Csapatunk tagja Kis Gyula középtávú magyar bajnok triatlonista, Őri István többszörös országos bajnoki helyezett hosszútávfutó, Pálfy Máté, aki téli triatlon és biatlon sportágakban, illetve a tereptriatlon OB-ken állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára több ízben is. Dorner László valódi hegyifutó, ráadásul neki hazai pálya ez a környék, Koronika Judit, aki 2010-ben minden triatlonversenyen dobogón állt, ahol elindult. Khell Róza a legtapasztaltabb a lányok közül, hiszen a Vasas Sc futója évek óta, Szojka Szilvia pedig a csapat új reménysége. És természetesen én is vállaltam két szakaszt.
Biztos, hogy nagyon kemény verseny lesz, hiszen a pálya nem egyszerű: több, mint 1000 m szintet kell futnunk összesen, ráadásul igen komoly ellenfelekkel fogunk megküzdeni. A tavalyi győztes szegedi csapat futógárdájában is nagy nevek vannak, de Debrecen, Pécs, Miskolc, Veszprém és Győr is állíthat ki meglepetést okozó csapatokat. Mindezek ellenére úgy látom, hogy okos taktikával és nagyon kemény futással felérhetünk a csúcsra.”

Mórocza Nóra
ELTE Online

A kép forrása: futas.net