Sérült a darázs fullánkja, de ettől még veszélyes

Az ELTE Darazsak, edzőjük és egyben irányítójuk sérülése ellenére is, a bajnoki aranyra hajt. Ennek kapcsán beszélgettünk Deák Dórával, a csapat trénerével.

Hogyan értékelnéd az őszi szezont?

Elég vegyes volt a kép. Egyszer nagyon szép játékot mutattunk, máskor azonban kicsit meginogtunk és gyengébben játszottunk. Végül is a kötelező meccseket azt hoztuk, és így jelenleg a harmadik helyen állunk. Úgyhogy ez eddig jó teljesítmény, hiszen a tavalyi pozíciónkat azt tartjuk. Ennél remélhetőleg már csak feljebb léphetünk.

A téli felkészülés során mennyi idő jutott az edzőmérkőzésekre?

Decemberben és januárban volt egy, de mint tudjuk, a január a vizsgaidőszaké, ezért ott pihenősebb időszak következett. Februárban műtétem miatt Halász Melinda vette át a helyemet, aki nagyon jó munkát végzett a lányokkal.

Már egy bajnokin túl vagytok, ahol nyertetek is egy feljutó csapat ellen. Elégedett vagy a látottakkal?

Nélkülem játszották a meccset és ennek ellenére nagyon jól megoldották. 15 ponttal nyertek és 64 pontot dobtak a csajok, ami nagyon jónak számít, pláne a lány mezőnyben. Az egy pont híján ötven kapott kosár az nem annyira szép teljesítmény, de a védekezésen csiszolunk még. Úgyhogy mindenképpen pozitívan értékelem, bár ez egy kötelező mérkőzés volt, amit hozni kellett.

Te mennyire tudsz a csapat rendelkezésére állni a sérülés után?

Sajnos csak a vonal mellől. Majd szeptemberben térhetek vissza a pályára, addig is jelenleg gyógytornászhoz járok. Szóval mindenképpen edzőként igyekszem részt venni az edzéseken, és természetesen minden mérkőzésen ott vagyok, ahol buzdítom és irányítom a többieket kívülről.

A szezon április végén már be is fejeződik a számotokra. Látsz esélyt a bajnoki címre?

Sajnos Meli is lesérült, de ennek ellenére szerintem még bármi benne van ebben a bajnokságban. Az első négy nagyon szoros és én nem látok akkora különbséget a csapatok között. Szerintem a meccsnapi teljesítményünkön fog múlni, hogy hol végzünk. Én remélem, hogy minél előrébb. A harmadik hellyel is megelégszem, a negyedikre is büszke vagyok, de azért mindenképpen az első hármat szeretném megcélozni, és a lányoknak is azt mondom, hogy minél előrébb végezzünk és minél fényesebb érmet hozzunk haza, az ELTE-nek.

Hortobágyi Tibor
ELTE Online