AGORA-programok: állásbörze, dalóra és szakmai konferencia is várja az érdeklődőket novemberben

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ novemberi programjai közül szemezgettünk – mutatjuk a kedvenceinket.

VII. Vas Népe állásbörze

A kiállítói helyeken, 21 standnál összesen több száz kiadó álláshellyel várják leendő munkatársaikat a cégek. A megyei és megyén kívüli foglalkoztatók, termelő multinacionális cégek, szolgáltatói és állami intézmények is jelen lesznek – pozícióik a legszélesebb körnek szólnak. Álláskeresőket és munkahely-változtatást tervező tapasztalt szakembereket egyaránt várnak a standokhoz, az idén nyáron diplomát szerzők számára is kézenfekvő megoldás, hogy a munkakeresést az állásbörzén kezdjék vagy folytassák.
Akkor is érdemes kilátogatni, ha valaki „csak” információt szerezne a munkaerőpiacról, az aktuális trendekről.
A rendezvény ingyenes, látogatása védettségi igazolványhoz kötött.

Akik biztosan ott lesznek: PNH Kft., TDK Hungary Components Kft., Mam-Hungária Kft., Swiss Post Solutions GmbH, Praktiker Kft., Sárvári Gyógyfürdő Kft., Galambos Cégcsoport, Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, Fővárosi Önkormányzat Szombathelyi Idősek Otthona, WHC, Plazmaszolgálat Kft., Nestlé Hungária Kft., Speidel Hungária Kft., First Job Kft., Hunguest Hotel Répce Gold, Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, Magyar Honvédség, ORFK RF ÜF Szombathelyi Hívásfogadó Központ, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, Mediaworks Hungary Zrt., Vas Megyei Kormányhivatal.

Időpont: 2021. november 2–3.
Helyszín: AGORA – Művelődési és Sportház (Szombathely, Március 15. tér 5.)

AGORA – Dalóra

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ 2021. november 2–5. között egy háromnapos dalszövegíró workshop alkalmával kívánja megszólítani a helyi zenei és slam poetry közösséget. A kora esti találkozások helyszíne a Művelődési és Sportház, ahol az oldott, közvetlen, interaktív előadásokhoz és beszélgetésekhez, valamint a szellemi alkotómunkához is megfelelő és kellemes környezetet alakítanak ki a szervezők.
A program célja a magyar dalkultúra támogatása és értéknövelése néhány hazai, népszerű, szakmai előadó közreműködésével.

A Facebook-esemény ide kattintva érhető el, ahol az egyes napok részletes programjai is elolvashatók.

Időpont: 2021. november 2–5.
Helyszín: AGORA – Művelődési és Sportház (Szombathely, Március 15. tér 5.)

Pikk dáma – A zenetörténet legjobb kártyajátékai
Bősze Ádám, szórakoztató és ismeretterjesztő előadása

Tudjátok, milyen szabályok szerint kell whistezni, skatot játszani, vagy hogy mi az a rabouge, netán hogy a pikk dáma az egy valóságos kártyajáték-e? Ha nem, akkor hallgassátok meg Bősze Ádám zenetörténészt, aki a zenetörténet leghíresebb kártyajátékait mutatja be egy szórakoztató és informatív előadás keretében. Megtanulhatjátok a skatot, mely Richard Strauss kedvenc játéka volt, vagy whistezhettek Liszt Ferenccel és kipróbálhatjátok a rabouge-t, a Mendelssohn-család kedvenc játékát.

Jegyár: 2500 Ft, Szent Márton kártyával elővételben: 2125 Ft
Jegyek kaphatók elővételben az AGORA – Jegyirodában (Szombathely, Március 15. tér 5.), a jegy.agorasavaria.hu oldalon és az előadás előtt a helyszínen.

A Facebook-esemény ide kattintva érhető el.

Időpont: 2021. november 11. 19:00
Helyszín: AGORA Savaria Filmszínház (Szombathely, Mártírok tere 1.)

Világjárók – Marokkó, a királyi város

Várnainé Balogh Beáta kedvcsináló előadása Marokkóról.
Az előadás során izgalmas körutat tehetünk Marrakeshbe: a Menara kertbe, a Szadida sírokhoz, a nagyvezír számára épített Bahia palotába, a Majorelle kertbe, az Ezeregyéjszaka meséit idéző nyüzsgő Jemma El Fna téri piacra.
Kószálhatunk a főváros Rabat utcáin, az óvárosban, vagy betérhetünk V. Mohamed mauzóleumába és a Királyi palotába.
De kirándulunk az óceán partján, Casablancába, a portugál Mazagan gyarmati erődvárosba, a legendás Mogadorba, vagy az elvarázsolt Fez városába, ahol bőrcserző kádak között a középkor ősi hangulata elevenedik meg a mában, a bazárban pedig szebbnél szebb arab kendők között válogathatunk, de megtudhatjuk, hogy a Tajine tálban hogyan készül a finom, hamisítatlan arab párolt egytál étel.

A részvételi szándékát kérjük a 94/312-666 telefonszámon, vagy info@agora-savaria.hu címen jelezni. Az előadás ingyenes!

A Facebook-esemény ide kattintva érhető el.

Időpont: 2021. november 16. 14:30
Helyszín: AGORA – Művelődési és Sportház (Szombathely, Március 15. tér 5.)

Kultúra újragondolva – Szakmai konferencia

A Kultúra újragondolva – Szakmai konferencia a kulturális alapú gazdaságfejlesztés jegyében címet viselő konferencia az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ rendezésében az intézmény belső és külső munkatársai, a régió közművelődésben dolgozó szakemberei, és az elsősorban közösségszervezés szakos egyetemi hallgatók részére kínálna egynapos nívós szakmai programot neves előadókkal.
Egyre több közművelődési intézmény gondolkodik a működését tekintve egy rugalmasabb forma választásában. Az ilyen intézmények vezetőinek és szakembereinek csakúgy, mint a régió kulturális szférájának fejlődési, illetve találkozási lehetőséget biztosít a rendezvény, amely az utóbbi miatt közösségépítő erővel is bír. A személyes szakmai találkozás az elmúlt pandémiás időszak után különösen vonzó lehet a régióban tevékenykedő kulturális szakemberek számára. A rendezvény a releváns szakos egyetemi hallgatók számára is lehetőség belelátni a közművelődés sokszínű világába.
A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációt követően ingyenesre tervezett.

Időpont: 2021. november 26.
Helyszín: AGORA – Művelődési és Sportház (Szombathely, Március 15. tér 5.)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]