Sportcsillag születik

Március 31-ig lehet jelentkezni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra azoknak az aktív hallgatóknak, akik legalább egy európa-bajnoki éremre esélyesek.

Nem lehet egyszerű a magyar olimpiai/paralimpiai válogatott tagjainak, főként akkor, ha emellett az első diplomájuk megszerzésével is foglalkoznak – nekik kíván anyagi segítséget nyújtani az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Azok pályázhatnak tehát, akiknek még nincs diplomájuk, sportegyesületi tagok, nemzeti válogatottak, aktív hallgatók Magarországon, még nincsenek 35 évesek, és éremesélyesek Európa-bajnokságon, világbajnokságon vagy az olimpián. A jelentkezéshez olimpiai, paralimpiai versenyszámban komoly versenyeken elért kiemelkedő eredmények szükségesek korábbról. Az ösztöndíjról a döntést a sportpolitikáért felelős miniszter hozza meg tanácsadó testülete, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és a sportághoz kapcsolódó szakszövetség javaslata alapján.

A jelentkezési laphoz adatvédelmi nyilatkozatot és a hallgatói jogviszony igazolását kell csatolni – mindezt két példányban, ajánlott küldeményként vagy személyesen kell eljuttatni ide: Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága, 1045 Budapest, Hold utca 1. És ugyanezeket a dokumentumokat e-mailben is el kell küldeni a sportcsillag@emmi.gov.hu címre.

Mindenképp megéri pályázniuk ebben a tanévben azoknak, akik a feltételeknek megfelelnek, ugyanis havonta 102­–204 ezer forint ösztöndíjban részesülhetnek a kiválasztott sportolók.

A jelentkezési lap és további információk itt találhatók.

 

Kép forrása: olimpia.origo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]