Idén is vár a Kutatók Éjszakája!

Immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A program célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakított általános vélekedéseket, és vonzóvá tegye a kutatói életpályát.

A hagyományoknak megfelelően nem érhet véget a szeptember a Kutatók Éjszakája nélkül! Ezen az estén számos tudományterületet ismerhetsz meg még közelebbről, illetve új ismeretet és izgalmas előadásokat, csoportos foglalkozásokat tartogatnak a szervezők.

Természetesen az ELTE-n is találhatsz kedvedre való programokat, így mi is összegyűjtöttünk párat, a teljesség igénye nélkül.

Az ÁJK-n egy ENSZ BT ülésen vehetsz részt, vagy olyan érdekes előadások egyikére ülhetsz be mint A XX. század története a politikai viccek tükrében, ahol a szocializmus alatt született szóviccekkel ismerkedhetsz meg. Az internet nem felejt című előadás pedig arra a mostanában sokat firtatott kérdésre kíván választ adni, hogy lehetséges-e a személyiségi jogaink védelmének érvényesítése az internetes keresőkön keresztül.

A Bárczin a gyógypedagógiával, ezen belül többek között a fogyatékossággal, és az alternatív kutatási módszerekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődők.

A BTK szinte minden intézete érdekes programokkal készül. Ha mindig is érdekeltek olyan régiók, mint Macedónia vagy Mongólia, vagy szívesen részt vennél egy időutazásban a régészet segítségével, akkor itt a helyed!

Az IK-n a programozásba áshatjuk bele magunkat, a PPK-n pedig számos kutatócsoport kísérletében vehetünk részt, többek között csoporthipnózisban, és meditációs gyakorlatban.

A TÓK-on a gyerekek idegennyelv-tanulásáról kaphatnak képet az oda látogatók. A TáTK-n a már jól ismert Szociopoly-val igyekeznek közelebb hozni a szegénység problémáit, ezúttal színészek közreműködésével. De olyan érdekes előadásokat is hallhatnak az érdeklődők, mint az online közösségi oldalak tündöklése és bukása, vagy a rendszerváltás-utáni hazai gender-diskurzus.

A TTK-n pedig megszámlálhatatlan programmal készültek a szervezők.

Részletes program, bővebb információ, és a programok helyszínei az esemény honlapján található.

Számos előadásra regisztráció szükséges, ezért érdemes minél előbb kiválasztani a szimpatikus programokat és jelezni a részvételi szándékot.

(Fotó: kutatokejszakaja.hu)

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]