Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2013. július 9–14. között rendezi meg a határon túli magyar anyanyelvű egyetemisták számára az ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem című programot.

Immár harmadik alkalommal rendez – a 15 éves sikeres múlttal rendelkező budapesti nyári egyetem folytatásaként – Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemet a határon túli magyar anyanyelvű egyetemisták számára az ELTE 2013. július 9–14. között. A szervezők Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Délvidék magyar ajkú diákjait várják a legnagyobb és legrégebbi magyarországi egyetem kifejezetten nekik szervezett kurzusaira.

A nyári egyetem célja, hogy a hallgatók anyanyelvükön képezhessék tovább magukat szaktárgyuk egy-egy speciális területén – ezzel is erősítve nyelvi integritásukat. A szakmai képzésen túl széles körű kulturális programok szervezésével biztosítjuk, hogy megismerhessék a város nevezetességeit, valamint bepillantást nyerhessenek a pezsgő budapesti diákéletbe.

A nyári egyetem, melynek a mottója Egységben a tudomány a következő négy témában indul: Jogtudományi szekció: Emberi jogok, Természettudományi szekció: Varietas Delectat!, Humántudományi szekció: Szaknyelvek, szakmák nyelve és Informatikai szekció: Webtechnológia

A programsorozat első napján a határon túli egyetemek vezetői, valamint az ELTE vezetése megbeszélést folytat az érintett kormányzati szervek képviselőivel a közös magyar nyelvű felsőoktatási térség kialakításában való részvételről (a kormányzat támogatása a regionális magyar nyelvű képzés fejlesztésében), új mobilitási csatornákról, közös képzésekről, közös akkreditációról, publikációról, pályázási lehetőségekről.

A megnyitó időpontja: 2013. július 9. 9:00

Helyszíne: ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. I. em.).

A megnyitó ünnepségen beszédet mond: Mezey Barna, az ELTE rektora, Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere, Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár

További infórmációk találhatók a http://nyariegyetem.elte.hu oldalon.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]