Indul a 12. Arany Medál-díj szavazása

A koronavírus-járvány ellenére idén is kihirdetik az Arany Medál-díj nyerteseit. Október 25-én, vasárnap indult a közönségdíj szavazási időszaka, a szavazatokat mintegy hat héten keresztül, december 1-ig várják.

A decemberi díjátadót megelőzően továbbra is olyan színművészekre, rendezőkre és írókra lehet voksolni hat kategóriában, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak. 

A voksokat az alábbi kategóriákban várják:

  • Az év írója
  • Az év színésze
  • Az év színésznője
  • Az év rendezője
  • A legígéretesebb fiatal tehetség díja
  • Életműdíj

A szavazatleadás módjai:

  • e-mail címen keresztül: aranymedaldij@gmail.com címre (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével feltüntetve)
  • Budapest VII. kerületében, Erzsébetvárosban található Bethlen Téri Színházban vagy a debreceni Apolló Moziban kihelyezett szavazóurnába (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével az elvehető papírlapon feltűntetve)
Nagy Ervin Jászai Mari-díjas színművész, az Arany Medál-díj „Az év színésze” kategória győztese szelfit készít Mészáros Blankával, „Az év színésznõje” kategória győztesével a díjátadási ünnepségen a Behlen Téri Színházban 2019. december 4-én. A díjra a közönség az interneten, valamint a Bethlen Téri Színházban szavazhatott.


A díjátadót ezúttal is a Bethlen Téri Színházban rendezik meg, az állandó háziasszony Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. A rendezvényt az idei évben kiemelt higiéniai óvintézkedésekkel tartják meg. 

Az Arany Medál-díj többek között azért unikális elismerés, mert nincsen előzetes jelöltlistája, nincsen kuratóriuma vagy zsűrije – az összes olyan díjra érdemesnek ítélt színészre, rendezőre és íróra lehet szavazni, aki az idei naptári évben művészi produktumot hozott létre. 

A szavazók között értékes könyvnyereményeket sorsolunk ki az Európa, az Alexandra és a Látóhatár könyvkiadók jóvoltából. A nyereményjátékért, valamint új tartalmakért figyeljétek a díj Facebook-oldalát.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]