Közösségi élmény egyedül? – Az előadóművészet lehetőségei: #miyONline

2020. június 12-én új fejezet kezdődik a Manage [it] Yourself életében, ugyanis elkezdik az online térben való működésüket. A megszokott kerekasztal-beszélgetések mostantól a MOME Design- és művészetmenedzsment szakának Facebook-oldalán is folytatódnak, ahol több héten keresztül rövid videóinterjúk formájában jelentkeznek egy adott témával kapcsolatban. Első eseményük címe Közösségi élmény egyedül? – Az előadóművészet lehetőségei, ahol a járványhelyzet miatt kialakult nehézségekről fognak beszélgetni négy résztvevővel, a helyzet által egyik leginkább érintett területről.

A járványhelyzet a Manage [it] Yourself működésére is hatással volt, hiszen a szokásos kerekasztal-beszélgetéseket teljesen újra kellett pozícionálni. Azért, hogy a közvetlen, személyes kontaktus által senki ne legyen veszélyben, most egy új platformon próbálnak kapcsolatot teremteni és közvetíteni a művészek, szakemberek és érdeklődők között.

Az online megjelenés sok kérdést vetett fel, de egy olyan megjelenési formát kerestek, ami ez után az időszak után is tovább élhet a személyes találkozások mellett. Egy-egy témát feldolgozva, külön-külön beszélgetnek az interjúalanyokkal, majd ezeket hetente megjelenő sorozatként rövid, 20 perces videók formájában teszik közzé a design- és művészetmenedzsment szak Facebook-oldalán.

Az első interjúsorozat az előadóművészet témakörét járja körül. A négy meghívott a terület különböző szegmenseibe ad betekintést, és gondolkodtat a lehetőségekről, hatásokról és felmerülő kérdésekről. A június 12-én induló sorozat első vendége Lukács Levente, aki a MOME design- és művészetmenedzsment szakán végzős hallgató, emellett a Magyar Táncművészeti Egyetemen végzett, és aktívan van jelen előadóművészként is ezen a területen. A vendégek között szerepel Kocsis Máté, aki szintén ezen a szakon végzett, és több zenekarban is dobosként játszik. Beszélgetés lesz még Papp Évával, aki a Tünet Együttes társulat menedzsere, illetve a Ricsárdgír zenekar énekese. A zenében aztán Varga Veronika kalauzol tovább, aki a Zeneakadémia népi ének szakirányán tanult, és a Babra zenekar tagja.

Érdemes tehát figyelemmel követni az elkövetkező hetekben a szakos Facebook-oldalt, mert rengeteg új tartalommal, és inspiráló gondolatokkal várják az érdeklődőket, megújult formában.

 

Időpont: 2020. június 12-től hetente

Helyszín: MOME design- és művészetmenedzsment Facebook-oldal

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]