ELTE Jazz Klub a Három Hollóban

Szeretitek a jazzt? Az ELTE-s programokat? No és az izgalmas, újszerű élményeket? És azt tudtátok, hogy létezik az ELTE Jazz Klub? Ha nem, akkor itt az ideje megismerni!

Nem kérdés, hogy az ELTE nemcsak a tudomány terén kiemelkedő intézmény, hiszen művészeti hagyománya is fontos és nagyszerű. Az egyetem kórusát, a Bartók Béla Énekkart 1948-ban, az Egyetemi Koncertzenekart 1957-ben alapították, mindkét együttes hazai és nemzetközi sikerekkel büszkélkedhet (legutóbb a Zeneakadémián adtak telt házas koncertet). Néptáncegyüttesünk is népszerű és sikeres, és itt a régi-új kezdeményezés: az ELTE Jazz Klub. A rendezvénysorozat ugyanis azzal a céllal jött létre, hogy tovább vigye a nagy múltú Közgáz Jazz Klub szellemiségét.

A koncertek a Három Hollóban kerülnek megrendezésre, nagyjából havi rendszerességgel. A következő alkalom április 8-án, jövő hétfőn lesz, ezúttal a Quiyan zenéjével ismerkedhetünk meg. Ajtai Péter formációja a free jazz keretein belül dolgozza fel az al-andalúz zenei hagyományt. A formáció a Kolorádó Fesztiválon is fellépett, az alábbi videóban belehallgathattok a zenéjükbe.

Aki szereti a jazzt, vagy csak nyitott az új élményekre, annak mindenképpen ajánljuk ezt a koncertet. ELTE-s diákkal pedig még kedvezményt is kaptok. Jó szórakozást! 😉

 

További infókat a klub Facebook-oldalán találtok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]