Ilyen egy igazi Patinás buli!

Az április 27-én megrendezett Patina elnevezésű tehetségkutató most sem okozott csalódást a kikapcsolódni vágyók számára. Minden adott volt egy remek bulihoz: hangulatos hely, barátok, sör és persze zene minden mennyiségben.

Az idei Patinának a MÜSZI adott otthont, amely remek választásnak bizonyult. A klub hamar megtelt egyetemistákkal, így nem volt egyszerű ülőhelyet találni. Természetesen a színpad előtti tér sem tátongott üresen, hiszen ott lehetett igazán tombolni a produkciókra. Miután mindenki készen állt a kezdésre, elindult a buli.

Már a legelején fantasztikus hangulatot teremtett az AZÚR nevű együttes; mindenkit felpörgetett a bandából áradó energia és egyéni stílusú saját számaik. Nem kevésbé volt táncra hívogató a Whiskey Roll és a RockCorn előadása, ahol szintén irigylésre méltó volt a tagok kirobbanó ereje. Ugyanakkor a jazz világába is elröpülhettünk a Just A Zig Zag elnevezésű zenekarral, valamint Czene Gabriellával. Kellemes élményt nyújtott Finta Mari, Farkas Luca és Bereczky Gergely, illetve Berta Blanka produkciója, akik finomabb dalokkal léptek színpadra. Az est folyamán hip-hop zenével is találkozhattunk Vemcee-nek köszönhetően, illetve instrumentális zenével az AppleBanger formáció előadásában, ahonnan sajnos betegség miatt hiányzott a frontember, azonban így is remekül szerepeltek. A Gleccser nevű zenekar pedig igazán előhívta a „bölcsész életérzést”.

A tehetségkutató közönségdíjasa a Ma Dawei együttes lett, akik saját szerzeményeikkel léptek színpadra, méghozzá ebben a formációban először. Az biztos, hogy nem véletlenül szerette volna a közönség tovább hallgatni őket. A fődíjat pedig nem más nyerte el, mint a lenyűgöző Fák Alatt Zenekar, akik felléphetnek az EFOTT fesztiválon. Szerencsére a Bölcsész Napokon is meghallgathatjuk újra a Ma Dawai együttest és a Fák Alatt Zenekart.

Úgy gondolom, hogy egy élményekkel teli, változatos estének lehettünk a részesei, ahol mindenféle zenei stílusból kaphattunk egy kis ízelítőt amellett, hogy nagyon tehetséges zenészeket hallhattunk. Aki szeretne új tehetségeket megismerni és bulizni egy jót, annak jövőre ott a helye a Patinán! PATINA – PRESZTÍZS – PSÖR!

Kép: facebook.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]