Továbbra is az Oscaron bakizó céggel dolgozik a Filmakadémia

A PwC könyvelőcég és a Filmakadémia a jövőben is együttműködik, azonban szigorúbbak lesznek az Oscar-díj győzteseinek bejelentésére vonatkozó szabályok.

A könyvvizsgáló cég – korábbi nevén PricewaterhouseCoopers – 83 éve bonyolítja a szavazatszámlálást, azonban idén februárban a legjobb filmnek járó Oscar-díj kiosztásakor kínos hiba történt, a könyvelők összekeverték a legjobb film címét és a legjobb női főszereplő nevét tartalmazó borítékot, s így a Holdfény helyett a Kaliforniai álom című musical került kihirdetésre győztesként. A Kaliforniai álom producerei már több, mint két perce köszönőbeszédüket mondták, mikor közölték velük a tévedést.

A módosítások abból állnak, hogy a borítékokat kezelő PwC-alkalmazottaknak ezentúl le kell adniuk a mobiltelefonjukat és minden egyéb elektronikus eszközt, mielőtt a kulisszák mögé mennek és a gála ideje alatt tilos lesz felmenniük bármely közösségi felületre. Kiderült ugyanis, hogy az egyik könyvelő Twitterezése okozta a figyelmetlenséget. Egy harmadik személy is bevonásra kerül a győztesek bejelentésének folyamatába, aki az irányítószobából kíséri figyelemmel az eseményeket és gond esetén értesíti a rendezőt. Mindhárom alkalmazott részt vesz majd a díjátadó próbáin, és mindannyian ismerik majd a díjazottak névsorát.

Forrás: usatodayIndex

Kép: Youtube

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]