Gerillakoncertek a villamoson

Az első közép-európai világzenei fesztivál, a Budapest Ritmo felvezetőjeként október 6-án és 7-én a 2-es villamoson gerillakoncertezik az utasoknak két fiatal magyar formáció.

A Budapest Ritmo keretein belül október 13-tól 16-ig tart a Müpában és az előtte felállított sátorban kerül sor az első közép-európai világzeneiaz eseményre a világ 25 országából negyven előadó érkezi. A szervező CAFe Budapest és a Hangvető a feltörekvő tehetségeknek is teret szeretne adni – így a Góbé, a Karaván Família, a Babra és a Zűrös Banda is bemutatkozhat, másnap pedig lengyel, szerb, horvát és osztrák előadók szórakoztatják az érdeklődőket. Az hazai fellépők közül a 2-es villamoson zenél majd a Zűrös Banda és a Babra. A Zűrös Banda csütörtökön 19 órakor, a Babra másnap 20 órától a Kossuth térről indul.

 

A Zűrös Banda csak három éve alakult, de a tagok jól ismert zenészek a hazai színtér együtteseiből. Modern balkáni zenét játszanak. A Babra szintén a délszláv hagyományokat ápolja, többszólamú énekkel és a tamburával. A Budapest Ritmón a világzenei műfaj több nemzetközileg ismert művésze lép fel. A fesztivál nyitókoncertje október 13-án Bartók Béla előtt tiszteleg a Buda Folk Band, a Vujicsics Együttes, a Söndörgő, Bognár Szilvia, Zalai Antal, Balog József és az Ifjú Szívek Táncszínház közreműködésével” – írja a travelo.hu.

A rendezvényen 4 színpadon összesen 28 koncertet rendeznek, a fellépők között lesz a török Omar Faruk Tekbilek, Both Miklós, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduója két egyiptomi zenésszel, Tarek Abdallah úd-mesterrel és Adel Shams El Din ütőhangszeressel, közös produkcióra áll össze három énekesnő, Szalóki Ági, Pandzarisz Dina és Lakatos Mónika, bemutatja produkcióját Torgeir Vassvik számi torokénekes-dobos, lesz egy számi-roma supergroup, énekel a mauritániai Noura Mint Seymali, és együtt játszik az örmény dudukzenész, Varden Hovanissian, illetve Emre Gültekin török lantos.

Bővebb információt az esemény Facebook oldalán találhattok.

Forrás: travelo.hu, hvg.hu

Kiemelt kép, belső kép: m.cdn.blog.hu, cafebudapestfest.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]