Ez most múzeum vagy valami vicc?

Nem mindenkit köt le a történelem vagy művészettörténet, ezért sokan ritkán, vagy egyáltalán nem járnak múzeumokba. Összegyűjtöttük nektek a legfurcsább múzeumokat, amikben nem csak kulturálódni lehet, hanem garantáltan jól szórakozni is.

Instant leves múzeum:

A Japánban található Ikeda város Instant Ramen Múzeumában több mint nyolcszázféle levest állítottak ki, a látogatók végigmehetnek az Instantleves-alagúton és elkészíthetik saját levesünket.

 200803030708390.gaceSzakítások Múzeuma:

Zágrábban a Brokenships tárlat egy utazó kiállításból nőtte ki magát, célja bemutatni, hogy mi marad egy szakítás után. Hétköznapi emberek véget ért kapcsolatai, házasságai után, a náluk maradt tárgyak gyűjteményét láthatjuk (például: kihullott szőrű rózsaszín plüssbilincs, ékszerek, lakáskulcs…), a tárgyakhoz kapcsolódik valami személyes történet, leírás is. A legkülönösebb talán az az üvegcse, amibe az elhagyott fél könnycseppjeit gyűjtötte össze. Egy másik, elsőre talán ijesztőnek ható tárgy: egy balta, amivel egy megcsalt nő szabdalta szét a férfi bútorait. A látogatókat biztosan elkapja a nosztalgia ezen a helyen, szerintem itt tipikusan igaz lehet, hogy „az egyik szemem sír, a másik meg nevet”.

Nemzetközi Kém Múzeum:

Ne a Totally Spies-ra asszociáljunk elsőre, ez annál jóval komolyabb dolog! Washingtonban interaktív keretek között teljesíthetsz kémküldetéseket, ellesheted a trükköket és szórakoztató módon tanulhatsz is: kódfejtés, rejtjelező gépek, álcázott fegyverek stb. Emellett egy külön termet kaptak a James Bond filmek főellenségei is.

Non-human penises Iceland Phallological Museum2Falloszmúzeum:

A reykjavíki múzeumot Sigurður Hjartarson főiskolai történelemtanár alapította azzal a kizárólag oktató céllal, hogy az Izlandon és a környező vizekben honos valamennyi emlős hímvesszőjét bemutassa. Körülbelül 200 kiállítási tárgyat láthatnak az idelátogatók, amiknek egy részre formalinban tartósított vadásztrófea vagy kiszárított állati nemi szervek, de más pénisz alakú tárgyak és fiktív falloszok is helyet kaptak a gyűjteményben. Mi több, 2011-ben egy izlandi lakos ajánlotta fel a saját nemi szervét halála esetén a múzeum gyűjteményébe.

Plüssnyúl Múzeum:

Egy amerikai házaspár otthonában található a 27.000 darab nyúlnál is többől álló gyűjteményt egy egyszerű Valentin-napi ajándék indította be, aztán egyszer csak azon kapták magukat, hogy karácsonyra, születésnapra, majd már csak úgy is nyulakat vesznek egymásnak. A szőrös gyűjtemény még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Kutyanyakörv múzeum:

A kutyaimádók biztosan kedvelni fogják a Leeds Kastély kiállítását. A középkortól napjainkig több mint száz nyakörvet nézhetünk végig. Érdekes lehet, hogy mennyit változott a tárgy használatának funkciója, például kezdetben a nyakörveket fémből készítették, azért, hogy vadászatnál megvédjék a kutyákat a vadállatoktól (medve, farkas…).

cappadocia_hairmuseum2Hajmúzeum:

A Törökországi Avanos városa 16 000 nő hajtincsét gyűjtötte össze egy helyen. Mindegyik más árnyalatú, és tartozik hozzájuk egy cetli is az adományozó nevével és címével. Galip Korukcu 1979-ben kezdte el gyűjteni a hajtincseket. Egyik nőismerősének ott kellett hagynia a várost, és egy hajtincset hagyott emlékül nála, ez ihlette meg annyira, hogy létrehozza ezt a nem mindennapi tárlatot. Belülről inkább egy barlangra emlékeztet, ahol a padlón kívül mindenhol hajtincseket látunk. Az ide látogatók is gazdagíthatják a tárlatot, mivel otthagyhatjuk saját tincseinket is.

Vodka Múzeum:

Nem csak alkoholistáknak. Moszkvában hatszáz különbözőféle vodkát állítottak ki és összegyűjtötték a világ összes vodkaalapú koktéljának receptjét is. Megismerhetjük ennek a gyakran fogyasztott italnak a történetét, egészen az 1400-as évektől napjainkig és természetesen kóstolhatunk is: például uborkával kísérve…

Emberi Test Múzeuma:

Amszterdamban bejárhatjuk az emberi test egészét, mert minden szervet gigantikus méretűre felnagyítottak: sétálhatunk az agyunkban, a fogaink közvetlen közelében vagy akár a beleinkben is…

Marijuana-and-Hemp-Museum-newHasis és Marihuána Múzeum:

Ha már a Hollandiában található múzeumokról beszélünk, ne hagyjuk ki ezt az 1985-ben megnyílt intézményt sem. A piros lámpás negyedben található, tulajdonosa a Sensi Seeds Bank, ez az egész világon egyedülálló múzeum a cannabis történetét mutatja be, láthatunk itt élő növényeket részletes termesztési útmutatóval ellátva, számos képet, fotót, újságot és a világ legnagyobb vízipipa-gyűjteményét. A belépés egyébként 13 éves kor alatt ingyenes…

Halottaskocsik Múzeuma:

Mind közül talán a legbizarrabb ez a barcelonai kiállítás, ami a helyi temetkezési hivatal épületében található és különböző halottaskocsikat mutat be. Egyébként a belépés ingyenes.

presidentiallimo

 

Forrás: magazin.waberernlcafe.hu/utazas/201https://brokenships.com/

Képek: brokenships.comwww.fethiyetimes.comyelltale.blogspot.comwww.broketourist.netwww.hazipatika.comwww.chiangraibulletin.comwww.funeralwise.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]