Japán nyelvi előadások az ELTE BTK-n

Érdekel a japán nyelv, és te magad is szeretnéd elsajátítani, netalántán már el is kezdted tanulni? Akkor itt a helyed, ugyanis október 1-jétől 15-ig minden csütörtökön és pénteken nyilvános előadásokat lehet meghallgatni a japán írásjelekről és a hatékony japán nyelvtanulásról az ELTE BTK-n. Az előadások meghallgatásához nem szükséges a japán nyelv ismerete, minden érdeklődőt szívesen látnak.

Az első előadás a „Nyilvánosan a kandzsi írásjegyek eredetéről és alakjuk változásáról” nevet viseli, amit a japán Nisógakusa egyetem professzora Jamabe Szuszumu és Stéger Ákos kandzsi szakértők tartanak majd, mindketten két-két időpontban. Az előadások során, mint ahogy azt a cím is sejteti, a japán írásjelek egyik fajtájának, a kandzsik származásáról és mai formájuk kialakulásáról lesz szó. Jamabe Szuszumu professzor előadásait október elsején és másodikán, 18 órától 20 óráig lehet meghallgatni, előbbit az A épület 047-es termében, utóbbit pedig az F épület Kerényi termében. A professzor előadásainak nyelve japán, magyar tolmácsolással.

Stéger Ákos előadásai október 8-án és 9-én, 18 órától 19 óráig lesznek megtartva, a helyszín pedig mindkét nap az A épület 047-es terme.

Mivel az előadások tartalma nem ugyanaz, érdemes mind a négyre elmenni. Azonban a nagy érdeklődés miatt a program regisztrációköteles, azoknak, akik biztosan szeretnének részt venni rajtuk, ki kell tölteniük ezt a jelentkezési lapot.

A másik, „Hatékonyan japánt tanulni? Igen, lehetséges!” című előadást a Kínában japánt oktató Oikava Kódzsi tanár úr tartja, aki európai előadásturnéja keretén belül látogat el hazánkba. Tavaly már tartott előadást az ELTE-n, és mivel régen profi komikus volt, aki egy humoros előadáson keresztül szeretné megtudni, hogy miképpen lehet eredményesen elsajátítani a japán nyelvet, az semmiképp se hagyja ki.

Oikava tanár úr előadásai 15-én és 16-án, este 18 órától 20 óráig tartanak majd, mindkét nap az A épület 047-es termében. Az érdeklődők nagy számára való tekintettel mindkét alkalommal ugyanarról a témáról lesz majd szó.

Az előadások, amelyek a Japán Alapítvány támogatásával jöhettek létre, ingyenesek, és mivel nyilvánosak, nem csak az ELTE hallgatói vehetnek részt rajta, hanem bárki, akit elvarázsolt ez a mára már igen nagy népszerűségnek örvendő ázsiai nyelv.

Az előadások Facebook eseményeit itt és itt tudjátok megtekinteni.

Kép: link

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]