Rendben vannak – bemutatkoznak a magyar szerzetesrendek

Péntek délutántól szombat estig tartják meg a megszentelt élet évének keretein belül a magyar szerzetesrendek a Szerzetesek tere elnevezésű programjukat. Az esemény célja, hogy megismertesse a „laikusokkal” a rendben élők életét és tevékenységét. A rendezvény helyszíne a Március 15. tér és a Ferenciek tere.

Labancz Zsolt piarista tartományfőnök, a Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának elnöke elmondta: azért szervezték meg a kétnapos programot, hogy megmutassák az embereknek, milyen lényeges szerepet játszanak a szerzetesek a társadalom életében. A téren lesz iskolasátor, ahol a tanító szerzetesek nyitott tanórákon várják a látogatókat; kórházsátor, ahol a különböző rendek által fenntartott kórházak mutatkoznak be. Ezen kívül lehetőség lesz a szerzetesekkel való személyes beszélgetésre a két „kerekasztalsátorban”, illetve az „élő könyvtárban” lehet „kölcsön kérni” egy-egy rendbeli beszélgetőtársat.

A szerzetesek piacán megkóstolhatjátok a rendek által készített gyógyteákat, borokat, beleolvashattok a rendek kiadóiban készült könyvekbe. A belvárosi plébániatemplom előtt felállított nagyszínpadon fellép többek között Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin zongoraművészek, láthattok színházi előadásokat, valamint találkozhattok a „Rendben vagyunk” kampány szerzetes-arcaival is. (A kampányról bővebben itt olvashattok.) A pénteki megnyitón pedig levetítik azt a videóüzenetet, amit az esemény alkalmából Ferenc pápa küldött.

A Szerzetesek terének részletes programjáért IDE kattintsatok!

Forrás: MTI
Kép: magyarkurir.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]