Még álmodban sem lehetsz biztonságban – Itt az ELTE Sleeping Crew

A dolgos hétköznapokban mindenkire ráfér egy kis délutáni szieszta. Ezt pedig nem lehet dokumentálatlanul hagyni, ezért jött létre az ELTE Sleeping Crew.

A novemberi változékony, egyre hűvösebb időben szépen lassan mindenki átáll a téli, takarékos üzemmódra. Ennek, a forralt bor iszogatása és a napi csoki adag növelése mellett természetes velejárója, az órákon – főként a nagytermes előadásokon – folytatott szendergés. Az alkalmankénti bóbiskolásnak persze sokkal prózaibb oka is lehet; a hajnalig tartó általános hallgatói életmód.

Mindenki ismeri az érzést, amikor a fűtött, és a többi hallgató által jól belehelt teremben szépen lassan egyre távolabbról hallatszik a tanár hangja. A látás elhomályosul, a fej pedig be-bebólint. Az ember egy ideig küzd, aztán feladja. És milyen jól teszi! Az egyetemi órákon átpihent 15-20 perc után teljesen új erőre lehet kapni, a holtpont pedig garantáltan elkerül a következő nap újabb nagyelőadásáig. Ilyenkor természetesen a keskeny fapad jobb, mint bármelyik megvetett ágyikó, és a felrázott párna helyett is tökéletesen kényelmes az ember karja vagy sálja.

Októbertől viszont a jegyzetelés mellett a szemérmesebbek egy újabb okot is kapnak azért, hogy az órai ébrenlétért küzdjenek, ugyanis létrejött az ELTE Sleeping Crew Facebook-oldala. A BME sikeres kezdeményezését követve már több magyar egyetem hallgatói is megalakították alma materük „virtuális pihenőrészlegét”. A jóból pedig az ELTE sem maradhatott ki, ezért már mi is bátran posztolhatjuk az órákon mellettünk szundító társainkról készített fotókat.

Természetesen itt is számít a kreativitás, ami egy lelkes – ám időnként elfáradó – egyetemistából nem hiányozhat. Minél absztraktabb, lehetetlenebb és vállalhatatlanabb módon szunyókál a képen szereplő személy, annál sikeresebb a fotó. Az eddig feltett fotók alapján sokan a jellegzetes, visszafogott karra-dőlős módszert választják, de azért akadnak olyanok is, akik padsornyi helyen terpeszkednek a képeken.

A fotókat anonim módon, az oldalnak küldött üzenetben is megoszthatjátok a nagyérdeművel, de egy jó baráti hecc során egyszerűen csak a sleeping crew falára is kiposztolhatjátok a képeket. A vizsgaidőszak és a beadandók határideje pedig közeleg, ezért valószínűleg egyre többen választják az órákon folytatott pihenést. Természetesen a gólyabálokról sem szabad megfeledkeznünk; a hajnalig tartó buli után a kampuszra naivan betérő elsőévesekről is biztosan előnyös képek készülnek majd, egy utolsó beavatási lépcsőként. Mindenkinek szép álmokat!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]