Kerekes Napok, hogy kerek legyen a félév!

Kilencedik alkalommal is elérkezett a hét, amikor a Kerekes Kollégium hétköznapi formájából kivetkőzve háromnapos fesztivállá alakult…

…amikor a sportnap keretében – melyről részletesebben korábbi cikkünkben olvashattok – laser harcoltunk az udvaron, dunai regattát szimuláltunk az aulában, vagy rászántuk magunkat egy aerobik órára. Ennek fáradalmait pedig egy forró bögre tea mellett pihentük ki lágy akusztikus gitár zenére. És ez még csak a kezdet volt!

Kedden tehát a sporté volt a főszerep, ám ezúttal nem kellett háromnegyed órát utaznunk a legizgalmasabb sportolási lehetőségekért, mert kivételesen a BEAC jött el hozzánk, felejthetetlen élménnyé varázsolva a délutánt. Az estét egy rendhagyó Teaházi program koronázta meg, melynek során gyertyafényben, Szakos Bence kellemes dallamaira relaxálva különböző társasjátékokkal idézhettük fel gyerekkori emlékeinket. Akinek ezek után még mozizni támadt kedve, megtehette a Konf. II-ben, ahol A könyvtolvaj, a Django elszabadul és A Keresztapa című filmklasszikusok szórakoztatták a közönséget.

A keddi bemelegítés után viszont elérkezett a várva-várt parti, amire barátainkkal karöltve lépcsőztünk le a sokadik emeletről, hogy egy jót bulizhassunk a még viszonylag frissen alakult, de annál tehetségesebb folk-rock zenekar, az Alternatíva különös hangzású, hegedűvel felturbózott zenéjére. Az öttagú formációt követően a kolinkban visszatérő vendégként számon tartott UFO forrósította fel a bulit olyan retro hangulatú slágereivel, mint a Nyár van, Napolaj, vagy a Szerelemdoktor. A késői – vagy inkább korai – órában színpadra lépő Kozmixban sem csalódtunk, a koncert után rajongóik pedig sorban csináltatták közös képeiket az együttes tagjaival.

Mindeközben az alkoholmámor okozta önbizalom-túltengéstől vezérelve benézhettünk a Konf. II-es teremben berendezett, lufikkal megspékelt karaoke bulira is, ahol egy egész Youtube-nyi zene és meglepően jó hangú fiatalok gondoskodtak a hangulatról.

Az este hátralévő részében másnapi zh-inkkal nem törődve, a lelkiismeret-furdalás legcsekélyebb jele nélkül zárásig partiztunk, melyhez Dj Mathias biztosította a zenét. Végül mi, kolisok, hálát adhattunk az égnek, hogy egy ilyen buli után többszöri átszállással tarkított éjszakai buszozás helyett „csak” a megfelelő emeletre kellett feljutnunk. Másnap délben persze arra riadunk fel, hogy szinte az összes óránkat lekéstük, vagy amit esetleg még nem, arra is képtelenek vagyunk bemenni. Így suliba jutási kísérletek helyett inkább megpróbáltuk kipihenni a másnaposság tüneteit, ugyanis a KUK Napoknak még koránt sem volt vége.

A csütörtöki nap hasonlóan változatos programot tartogatott számunkra, ám ezúttal kolink egykori lakója, Páxi indította az estét, majd a szintén évről évre visszatérő Hősök követte őt a színpadon. Egy kis csúszással ugyan, de a Kerekes Koliban első alkalommal fellépő Halott Pénz is megérkezett, és olyan meglepetés vendégekkel teremtett fergeteges hangulatot, mint Diaz vagy Mentha. A koncertek utáni buliban a hagyományokhoz híven Dj Gomes pörgette a lemezeket a hajnali zárásig, az este folyamán pedig a lufis karaoke parti továbbra is várta a vállalkozó kedvű énekeseket.

Azok se csüggedjenek, akik mindeközben a büfé italkínálatát végigkóstolva jutottak – sokunkhoz hasonlóan – emlékezetkieséses állapotba, hiszen a tavaszi egyetemi fesztiválok sorozata folytatódik!

Az eseményről készült galériánkat itt és itt nézhetitek meg!

Fotók: Vörös Tamás és Kelemen Ádám

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]