Ma indul a LEN, a Firkin az utolsó napra készül!

Péntek este csak nekünk zenél majd a Firkin zenekar, a ma induló Lágymányosi Eötvös Napokon. Péter Jánossal beszélgettünk arról, mit várnak az estétől.

Az őrült ír zenekart, a Firkin-t 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás, amely az őrült ír  zene féktelenül vidám műfaját teremtette meg Magyarországon.

Hallottatok-e már a Lágymányosi Eötvös Napokról?

Nem, hacsak ez nem olyan, mint mikor még régen a Vácin volt a menzánál ilyen buli…

A Lágymányosi Eötvös Napok az ELTE saját fesztiválja, sok programmal, koncerttel, bulival és Civilfaluval, többek között. De ezt pénteken úgy is látjátok majd. Van-e bármiféle emléketek ELTE-s buliról? Ha igen, hogy éreztétek magatokat? Ha nem, mit vártok tőle?

Még nem, de biztos lesz sok! Régen én is bölcsész voltam a Pázmányon. Mint mindig, sokkal felszabadultabbak az egyetemi bulik, mint általában. Nem rég voltunk játszani a gépészeknek, ott is nagyon felszabadult volt a hangulat, mivel alapvetően felszabadultabb a közönség az egyetemi bulikon.

Mivel készültök a LEN-re a hallgatóknak?

Lesz egy olyan dobásunk hogy, a Művészetek Palotájában fogunk játszani. Most is erre készülünk a zenekarral és lesz 8 új számunk, ebből fog talán 2-3 felcsendülni a LEN-en, így ez a buli amolyan ősbemutató lesz.

Maradtok bulizni a koncert után, vagy mentek haza?

A zenekar több tagból áll, így egy-két tag általában eltűnik. Majd a koncert után kiderül, hogy hajnalig bulizunk-e. Nagyon változó, hogy kinek mikor kell mennie. Viszont lehet fogadni arra ki, marad! A dobosunk elég jól bírja az ilyen megmozdulásokat.

Milyen aktualitásokról tudnál beszámolni a zenekarról?

A Művészetek Palotájában lesz egy nagyobb megmozdulásunk táncosokkal – mint azt említettem -,valamint DJ vetít majd és 4 énekes is lesz, úgyhogy tényleg egy sokrétű eseménnyel készülünk. Nagyon sok munkánk van benne, mostanában éjjel-nappal ezzel foglalkozunk. Plusz pár napja derült ki, hogy Fonogram díjra jelöltek minket. Majdnem minden nap történik valami aktuális, most a SZIN-re hívtak minket, valamint egy német fesztiválon is fellépünk…

Ma tehát indul a LEN, találkozzunk a Burn Arénában pénteken, 19:30-kor a Firkin zenekar koncertjén és bulizzunk egy nagyot a vizsgaidőszak előtt!

Képek: www.firkin.hu/ és mupa.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]