BeKUKkantottunk a Kerekes Napokra!

Sport, 20-as évek feeling, EZF, bulik, koncertek és szórakozás egy helyen. Ez volt az idei Kerekes Napok!

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a tavaszi egyetemi fesztiválok nyitányaként ismert Kerekes Napokat, mely minden márciusban tárt kapukkal várja a kolisokat és barátaikat, ELTE-seket és nem ELTE-seket egyaránt.

A szokás szerint kreatív, érdekes és izgalmas eseménysorozat ezúttal is felforgatta a kollégium és lakói életét. Kedd este hazaérve érdekes kép fogadott minket: az ajtón belépve egy tatamiba botlottunk, melyen magunkat „átverekedve” juthattunk el a recepcióig, az aula pedig szó szerint egy konditeremmé változott. Ezalatt a konferenciateremben zumba, aerobic, kickbox és alakformáló edzések mozgatták meg a fiatalokat, egy kis cheerleader és hastánc bemutatóval megspékelve a programot.

A mozgalmas nap levezetéseként beköszöntött a 20-as évek hangulata, melyről a TeaHázban Balla Gergő és Kristóf Martin gitárprodukciója gondoskodott, a Coco Chanelt idéző divat szerint öltözött hölgyek pedig az egyik kisterembe igyekeztek, ahol whiskey és jazz kíséretében megszervezett pókerbajnokság várta a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat egy retro estére.

Szerdától már a koncertek és bulik kerültek a főszerepbe. Olyan ismert magyar fellépők érkeztek, mint a Hősök, Animal Cannibals és Sub Bass Monster, a hajnalig tartó bulit pedig DJ Gomes biztosította. Akinek közben szerepelni támadt kedve, vagy csak megbátorodott az akciósan kapható sörtől, vodka-narancstól, whiskey-colától, esetleg ezek kombinációjától, az egyik kisteremben zajló karaoke-esten szerezhetett felejthetetlen élményt közönségének.

A csütörtöki ítéletidő sem ronthatta el kedvünket, a zárónap idén is tartotta az elmúlt években megszokott színvonalat és hangulatot. A program az ELTE Zenekarok Fesztiváljának első fordulójával indult, így feltörekvő ELTE-s együttesek szálltak versenybe a végső győzelemért. A kistermek továbbra is alternatívát kínáltak zenében, buliban és szórakozásban egyaránt. A korábbiakban meghívott Copy Con, Heaven Street Seven, Supernem és Punnany Massif után szintén a legnagyobb hazai fesztiválok egyik elmaradhatatlan fellépője, az idén tíz éves Pannonia Allstars Ska Orchestra érkezett kolinkba. Az este folyamán lassan, de biztosan összegyűlt a tömeg az éjfélkor kezdődő koncertre, a konferencia teremben, ahol a továbbiakban DJ Mathias pörgette a lemezeket. A VIII. Kerekes Napok péntek hajnalban egy fergeteges bulival ért véget, de nincs okunk aggodalomra, a folytatás nem marad el!

Fotók: Müller András

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]