Játék határok nélkül – Bárczi Filmklub

Hat film-hat variáció arra, hogyan értelmezhetjük a játékot, a játék határait. Csütörtökönként az Örökmozgó Filmmúzeumban megpróbálunk segíteni a jövő gyógypedagógusainak a filmművészet által. A filmek után szakértők segítenek az értelmezésben. Kell ennél több?

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és az Odeon együttműködésében már másfél éve nagy sikerrel működik a Bárczi Filmklub, mely Udvarnoky Zsófia, Csillag Dóra és Timár Dalma szervezésével alakult meg. A rendezvénysorozat azzal a céllal jött létre, hogy a segítő-gyógyító hivatásra készülők, és a már azt gyakorló szakemberek számára egy lehetséges új fórum nyíljon, mely amellett, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosít, olyan filmeket mutat be, melyek szakmailag is gondolatébresztők, s a történetek segítségével saját munkájuk és segítő énjük is új szempontokat kaphasson. A filmklub 2012 őszétől új helyszínre költözött: ezentúl az érdeklődőket csütörtök esténként az Örökmozgó Filmmúzeumban várják a vetítések.

Az őszi félévben a téma: a játék-határok, a játék szerepe a gyógypedagógiai terápiákban, a játék, ami eldurvul, játék és fantáziavilág, játékszenvedély, művészetterápia, csapatépítő játékok. A filmklub állandó moderátora Teszler Tamás, az Odeon munkatársa, a vendégek a témában érintett gyógypedagógusok, pszichológusok és művészetterapeuták.

November-decemberi műsoruk:

november 8.
Éhezők viadala (r.: Gary Ross)
vendég: Garai Dóra (pszichológus)

november 22.
Tréfa (r.: Gárdos Péter)

december 6.
Team Building (r.: Almási Réka)

A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Jegyár: diák 800, felnőtt 990 Ft.

Bővebb információ: http://barczifilmklub.blogspot.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]