Ákos, először a Szigeten

Augusztus 7-én, a Sziget 0. napján volt Ákos idei turnéjának harmadik állomása, mely egyben az idei év legnagyobb dobásának is ígérkezett a popsztár részéről.

Az akusztikus zenekart és a rockbandát félretéve ezúttal a „szintipopos” időket idéző produkcióval állt színpadra az egyik legsikeresebb hazai előadó.  “Az új projekt elektronikus, szintis hangvétele remek játéklehetőség: egyszerre nosztalgikus, brutális és vicces”- summázta az egészestés koncert legfontosabb ismérveit Ákos még az esemény előtt. A kétségkívül színvonalas két és fél óra alatt elhangzottak a szólópályafutás válogatott slágerei (Ideális popsztár, Minden most kezdődik el, Végre, Ikon, Hello, Indiántánc, stb.), a legutóbbi stúdióalbum leginkább befutott számai (Érintő, A katona imája) és a bonanzás időkből ismert klasszikus dalok is (Monumentum, Régi indulat,  Elmondatott, 1984). Utóbbi egyébként jól keretezte a koncert intróját, amely 2084-et vizionálta egy jövőbeli elektropolisz képeinek felvillanása mellett. Ha pedig már a képeknél tartunk, nem lehet szó nélkül elmenni amellett a hazai színpadokon ritkán tapasztalható látványtechnika mellett, amelyet lézerfények, robotlámpák, füstgépek és lángcsóvák együttese alkotott és két óriáskivetítő tett mindenki számára élvezhetővé. Persze, nem maradtak el a legújabb szerzemények sem, így hallhattuk az Előkelő idegent és a Tipikus sztereót is.

Bár mind a rockos zúzás, mint pedig a színházi körülmények között megvalósított produkciók jobban passzolnak Ákoshoz, még így sem vitatható, hogy a Kossuth-díjas énekes a magyar könnyűzene egyik legnagyobb ikonja, aki ezúttal sem okozott csalódást rajongóinak.

Kép forrása: akos.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]