A mellékhatásokról kérdezze…

Már csak húszat kell aludni, hogy eljöjjön a várva várt nap, a várva várt koncerttel karöltve. Ne felejtsétek el bevenni előtte a gyógyszeretek, a placebo hatás garantált lesz!

Brian Molko hangját akkor is felismerem, ha legmélyebb álmomból ébresztenek fel, és azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. A lassan húsz éve dübörgő Placebo énekese a legvidámabb perceimben is képes megríkatni, de éppen ezért szeretem. Melankolikusan egyedi hangján számos film zenéje szólalt már meg, énekelt nekünk szexről, drogokról, elhagyatottságról, végzetes befordulásról, vagy az elmúlásról. Hangi adottságai mellett van valami elképesztően depresszív mozzanat a jelenlétében, mely legalább annyira magával ragad, és messze visz, mint leszögez és odaláncol – a kanapé mélyére, vagy a színpad elé.

Néhány évvel ezelőtt, épp egy Szigetes koncert alkalmával sikerült szerelembe esnem az akkor még hosszú fekete sörényt viselő frontember szuggesztív jelenlétével és hangjával. Azóta eltelt pár év, ő kopasz lett, majd ismét hosszabb, nőies frizurát növesztett, a hangja azonban mit sem változott. Idén a Sziget (hivatalosan) első napján lépnek Nagyszínpadra, természetesen a legelőkelőbb, este fél tízes koncertsávban.

Az angol együttes elmondása szerint rendkívül szeret Magyarországon koncertezni, a Sziget pedig az egyik kedvenc fesztiváljuk. Rengeteg magyar rajongójuk van, a közönség nálunk mindig garantálja a fergeteges bulit, ezért is jönnek olyan szívesen és minél többször kis hazánkba – mindenki legnagyobb örömére.

Az idei Sziget tehát mindenképpen egy fantasztikus koncerttel indít, a Placebo neve alapból garancia az igényes szórakozásra és egy felejthetetlen koncertre. Augusztus 8-a, szerda, este fél 10, Nagyszínpad, első sor, ott a helyed.

A kép forrása: http://www.placeboworld.co.uk

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]