GasztroLEN

A gasztro blog most sem lazsál. Ugyan csak ma 2 órától kezdődik a gasztronap a LEN-en, de mi nem tudtunk addig várni és már végigettük a kínálatot.

Italból szinte kifogyhatatlan a LEN, a legkülönfélébb akciók várják a látogatókat, de ha kajáról van szó akkor sem kell messzire menni. Rögtön az északi épület előtt áll egy stand, ami hamburgert, csirkés pörgelepényt, kolbit és sültkrumplit kínál. Kolbi: OK, sültkrumpli: OK, hamburger: hááát, csirkés pörgelepény: ???. Ez utóbbi a hivatalos definíció szerint: tortillába csomagolt sült csirkehús káposztával, hagymával, uborkával, joghurtos szósszal nyakon öntve. A nem hivatalos meghatározás szerint: “olyan, mint a gyros, csak mégsem”. Lehet, hogy jobb lett volna ha megmaradnak a gyrosnál.

A sátortábor végén van egy langallós stand, magyarul kenyérlángos, az finom volt, kolbászosat válasszatok, mert azon van a legtöbb feltét, szemben a szalonnással, amin csak elvétve figyel egy-egy szalonnadarab.

Ha az eddig felsorolt dolgokat végigettétek, akkor jöhet az édesség. A fagyi tavaly szar volt, azt most nem kóstoltuk meg, persze a bátrak most is bevállalhatnak egy-egy gombócot. A vattacukorban szerencsére nem lehet csalódni. A bácsi helyben gyártja az árut, azonban nem tudtunk rájönni, hogy emellett miért árul zacskóba csomagolt, összenyomódott vattacukor labdákat is. Azt mondta azt nem is veszik, mert mindenki “frisset” kér. Nála popcorn is kapható.

Eddig ez volt a választék, de ma már főzőverseny is lesz. Ki ne hagyjátok!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]