A legnagyobb könyv-film adaptációk 1/4.

Szemezgetünk a legnagyobb adaptációkból, Az éhezők viadala, a Harry Potter és a Twilight került a listánk végére.

A legnagyobb könyv-film adaptációk 2/4.
A legnagyobb könyv-film adaptációk 3/4. 

#11 Az éhezők viadala

Suzanna Collins regénye még csak most robbant be a köztudatba, aki nem volt résen még a könyvet se vette meg. Nem tudjuk, hogy mennyire fog megmaradni és mennyire fogják tudni a három részes trilógiát széthúzni. Ami nem is feltétlen ártana a filmnek, hiszen az első rész elég zanzára sikerült . “2008-ban adták ki Az éhezők viadala (The Hunger Games) c. könyvét, ami részben Thészeusz és a Minotaurusz görög mítológiájára, részben édesapjának a légierőnél eltöltött idejének tapasztalataira épül, e mellett jelentős mértékben fedezhetőek fel benne még a római gladiátorjátékok és a reality tv-k hatása is. 2009-ben jelent meg a folytatás Futótűz (Catching Fire) címmel, idén pedig a trilógia befejező darabja, A kiválasztott (Mockingjay) is kiadásra került.”  

#10 Alkonyat-sorozat A könyvek Stephenie Meyer tollából kerültek ki és a bolygó felén könnyektől nedves népeket hagytak maguk után. Ez persze nem volt elég, ezért jöttek az adaptációk és újra véresre sírhattuk a szemünket. Értitek… véresre. Nos ez talán a leggyengébb, nyálasabb és a legvontatottabb vámpíros sztori ami valaha kijött az álomgyárból, pedig komoly versenytársai is lehetnének, mint például az Underworld-sorozat. Persze az inkább fa-szállító mintsem olyan, amin megkönnyezünk. Ugye? Na, most melyik a jobb tényleg?!

#9 Harry Potter-sorozat Ez azért végzett egyel előrébb, mert nem csak a lányok, de a fiúk is jól elvoltak vele, persze kicsit fiatalabb korosztálynak szól, mint az Alkonyat, amely tele van nyálas erotikával. Persze a Potter sztorikba is szépen begyűrűzött az erotika a 6-7-8 részt már nem 12 évesen izgultuk végig. Meg azért a Potter-generáció igencsak rákapott az olvasásra is – pont ezért olvasták el a csajok az Alkonyatot is. Akárhogy is, a kis varázslóból lassan vén kéjenc lesz, csak úgy, ahogy mi is kisiskolásból vén fa*á avanzsálunk át, de egy biztos, majd valamikor 5-10 év múlva egészen biztosan leülünk megnézni a gyerkőceinkkel a 13D-s kalandokat eredeti háttérrel és valódi hologramos szereplőkkel.

Folytatás következik…

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]