Merre jártál, merre indulnál? Lépd át Európa határait!

Te melyik EU-val szomszédos ország (Magyarország több határa is EU-s külső határ) fiataljaival működnél/működtél együtt?

Töltsd ki 2011. augusztus 1-ig az online kérdőívet, hogy a te véleményed is hangot kapjon a téged és a fiatalokat érintő döntésekben: http://ikkor.eu/?q=strukturalt-parbeszed-kerdoiv

Strukturált párbeszéd a fiatalok és a világ témájában

A spanyol-belga-magyar EU-elnökségi trió alatt, 2010 januárjával az ifjúsági területen egy új és állandó párbeszéd indult a fiatalok és a döntéshozók között. Ezt strukturált párbeszédnek hívjuk, amelyet minden EU tagállamban egy saját munkacsoport felügyel (http://mobilitas.hu/euelnokseg/strukturaltparbeszed). A magyar EU-elnökség alatt a trió prioritása, a fiatalok foglalkoztatása témájában folytatott konzultációk eredményei konkrét EU tanácsi állásfoglalásokban kaptak helyet. A 2011 júliusával induló lengyel-dán-ciprusi EU-elnökségi trió az ifjúsági területen a fiatalok részvételének kérdését helyezi a középpontba. Ezen belül a lengyel elnökség a fiatalok és a világ témakörére, különösen pedig a Keleti Partnerség országaira koncentrál. Az online kérdőív ahhoz járul hozzá, hogy a 2011 szeptemberében Varsóban megrendezésre kerülő EU Ifjúsági Konferencián javaslatok szülessenek ebben a témában a fiatalok tapasztalatai, köztük a magyar fiatalok véleménye alapján.

2011. július – 2012. december közötti trió elnökség prioritásai az ifjúsági területen:

Lengyelország – A fiatalok és a világ

Dánia – Kreativitás és innováció

Ciprus – Részvétel és társadalmi befogadás

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]