(Leg)kiválóbb tanulós helyek az egyetemen innen és túl…

Itt van az ősz, itt van újra, ami egy egyetemi polgár életében nem jelent mást, mint hogy nagyban élvezi a szorgalmi időszak szépségeit. Ősszel minden lelassul, persze vannak évközi zh-k, követjük a kurzusok tematikáját, megírjuk az évközi beadandókat, de a vizsgaidőszak távolsága miatt bőven belefér még a közösségi élménnyel összekötött tanulós, kávézós délután a szaktársakkal. Az elmúlt időszakban a lezárások miatt mind az egyetemi közösségi terek és kávézók, mind a környék cozy helyei üresek, legalábbis hallgatómentesek voltak. Használjuk ki – persze kellő elővigyázatosság mellett –, hogy most lehet szocializálódni egy finom latte macchiato vagy éppen szárítottparadicsomos–cheddar sajtos panini és a szakirodalmak mellett. Ebben a cikkben 6+1 garantáltan szuper chillezős, tanulásra alkalmas helyet ajánlok nektek, ahol nem mellesleg koffein- és élelmezési szükségleteiket is ki tudjátok elégíteni.

  • Ha Bölcsészettudományi Kar, akkor Műhely Egyetem Cafe. A Múzeum körúton, a BTK szívében, egészen pontosan a Főépület alagsorában található az igazi bölcsészmiliőt teremtő Műhely kávézó, ahol mindenki megtalálhatja a számításait, legyen szó egy frissen főzött, habos kávéról, két előadás között bedobott ebédről, közös tanulásról, társasozásról vagy csak meditálós elvonulásról. A linken keresztül tájékozódni tudsz az aktuális ajánlatokról, valamint a heti menüről.
  • Treffort Budapest. Szintén nem kell messzire menni a BTK-ról, ha a Treffortba vagy a régebbi motorosok számára Könyvtár Klubként (KK) ismert kávézóba tartasz. A Treffort tökéletes arányban várja a betévedőket, hiszen napközben kávéval, szendvicsekkel, apró vércukorszint-növelő rétesekkel, nassolnivalókkal, késő délutántól pedig alkoholos italokkal várja a megpihenni vágyó vendégeket. A félév elején ki tudtok ülni a teraszukra, míg a hidegebb idő beköszöntével bekuckózhattok az alagsori részbe.
  • Fekete. Ha olvastad a múltkori cikkünket a Múzeum körúton lévő antikváriumról és éppen beszerezted az olvasnivalót, térj be a Múzeum körút 5. szám alatt lévő Feketébe, ahol letisztult interiőrrel, nagyon finom kávéval, villásreggelivel és péksüteményekkel várnak. Siess, hogy legyen helyed!
  • Gólyavár és környéke: a Gólyavárban is találsz büfét, ahol a finomságok mellett olyan praktikus dolgokat is be tudsz szerezni, ha véletlenül otthon maradtak a tanszereid, de a hagyományos jegyzetelés híve vagy, mint füzet és tollak. A Gólyavárban is találsz magadnak helyeket, ahol elbújhatsz, hasonlóan például az A épület lépcsőfordulóiban lévő ablakpárkányokhoz, azonban amíg jó idő van, érdemes inkább kiülni a Trefort-kertbe vagy az Ifjúsági épületnél lévő színes székekbe, utóbbi helyszínen garantáltan nem zargat senki. Az előbb sorolt kávézókból pedig magaddal tudod hozni a portékát elvitelre.
  • Ha már enyhe idő és kiülés, ne feledkezzünk meg a szinte szomszédunkban lévő, felújított Múzeum kertről sem, ahol az aktuális kiállításokról való tájékozódáson túl jókat lehet pihenni, tanulni, miközben kicsit zöldben van az ember a betondzsungel szívében.
  • CCC – California Coffee Company. A Kálvin térhez közeledvén, a sarkon találjuk a kávézót, ahol két szinten, rengeteg konnektorral készülnek a laptoppal érkező, koffeinhiányos egyetemistákra. Kicsit mi, XXI. századi emberek is kaphatunk itt egy picit a rég eltűnt szalonkultúrából.
  • +1 Hallgatói Közösségi tér – h6tny8lc. Jól hangzik, ugye? Részletek hamarosan! Érdemes Figyelni a Műhely Facebook oldalát!

A kiemelt kép forrása: https://alexnevarez.artstation.com/projects/aROPNX

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]