Használd ki elméd erejét! – Interjú Baglyas Györggyel

Októberben Agykontroll tanfolyamot tartasz az ELTE Lágymányosi Campusán. A módszer már 27 éve ismert Magyarországon. Te hogyan ismerkedtél meg az agykontrollal?

Egyetemistaként végeztem el életem leghasznosabb képzését, negyedéves voltam épp a vizsgaidőszak előtt. A 4 napos Agykontroll tanfolyam meghatározó volt számomra. Azon túl, hogy maradandó élménnyel ajándékozott meg, számos kiváló technikát is megtanultam, amit a hétköznapokban a mai napig használni tudok. A kurzus után egy héttel 5-ös szigorlattal bizonyított a módszer. Lett munkám, párkapcsolatom, és ösztöndíjakat is nyertem.

Az agykontroll kifejezés mára beépült a köztudatba, egyre több ember szeretné átélni azt a hihetetlenül izgalmas fejlődést, amelyet az agykontroll nyújt. Szerinted mi a módszer legfőbb előnye?

Az egyszerűség. Az, hogy bárki elsajátíthatja, és az élet kisebb-nagyobb kihívásaihoz eredményesen használhatja.

Sokan hitetlenkednek azon, hogy egy 4 napos tanfolyamtól jobb lesz az életük. Mit gondolsz erről?

Normális hozzáállás, hogy szkeptikusak vagyunk. Tudományosan igazolt tény, hogy a módszer alapját jelentő meditáció jótékonyan hat testünk egészségére. Ezen túl mi konkrét technikákat is tanítunk például a hatékony tanuláshoz. Nehezen hihető sokaknak, hogy a migrén gyógyszer nélkül is elmulasztható. A képzés első napja után ez többé nem lesz hitkérdés. Kérdezzük meg a már végzett 300.000 agykontrollost, hogy az elmúlt 27 évben Magyarországon mi mindent értek el! Ők igazolják a módszer eredményességét.

Hogy zajlik egy tanfolyam, és mit lehet elsajátítani?

A kéthétvégés képzésen interaktív előadásokon keresztül dolgozunk fel olyan témákat, mint a memóriajavítás, tanulási technikák, alvászavar megszüntetése, fájdalomkontroll, koncentráció- és egészségjavítás, stresszkezelés, káros szokásoktól való megszabadulás, intuíció-fejlesztés. Mindegyik előadásrész 1-1,5 óra hosszú, és közös relaxációval fejeződik be. A tananyagot színvonalas vetített előadással, érthető magyarázattal, tudományos háttérrel és sok hallgatói sikerrel hozom közelebb a résztvevőkhöz. Az előadásokon lehet kérdezni, és játékos feladatokkal teremtek jó hangulatot. A képzés pedagógusoknak és egészségügyi szakdolgozóknak akkreditált.

Miért pont az ELTE-n tartasz képzést?

Egyre nagyobb az érdeklődés a fiatalok részéről. Tudod, én végigdolgoztam vidéki srácként az egyetemi éveimet, voltam közben hajléktalan is. Éppen időben jött a segítség, ami lényegében azt mondta, hogy rajtam múlik, mire viszem, és adott eszközt, hogy a saját kezembe vegyem sorsomat. Egy jövőkutatási projektben azt olvastam, hogy az új generáció vezetői a meditáció útján növik ki magukat. A jövő generációjának vezetői pedig épp egyetemre járnak.

Mi az eddigi legnagyobb eredmény, amit tapasztaltál?

A legdöbbenetesebb az, hogy az önbizalom és az életbe vetett hit visszatér. Nem gondoltam volna, hogy az önértékelés ilyen sokak problémája. Főleg a fiatalok kérik ebben segítségemet, hogy életükben sikeresebbek lehessenek. Magyarul ki merjenek állni magukért. Persze kézzelfogható eredményt vár minden hallgató. Így az eredményes és nyugodt vizsgázást, a javuló memóriát és a hatékonyabb tanulást emelném ki. Ezen túl a függőségektől való megszabadulás és az intuíció jelentős fejlődése is hoz hosszú távú sikereket.

Kinek ajánlod az agykontroll képzést?

Bárkinek, aki szeretne előrelépni az életben, és hajlandó tenni boldogulásáért. Lényegében az élet minden területén kamatozik az itt szerzett tudás. Tanfolyam utáni tipikus visszajelzés ez: „Miért nem korábban szántam rá magam?” Rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki magunkból és körülményeinkből.

D.M.

2018_Budapest_plakat_ak_1

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]