Jöttünk, láttunk, estünk – avagy ilyen volt a Jeges Est

Az egyik legrégebb óta várt ELTE-s buli, a Jeges Est/Late Night Ice Skating 2018. február 15-én került megrendezésre, a Városligeti Műjégpályán. Az esemény hatalmas népszerűségnek örvendett – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a méteresen kígyózó sorok a kapukban?

Nem viccelek, tényleg sokat ácsorogtunk kinn, a (hál’ istennek) kevésbé jeges estében. Szerencsére a szervezők talpraesettségének köszönhetően a várakozási idő a körülményekhez képest minimálisra csökkent, és előbb-utóbb mindenki korcsolyához és pályához jutott. A jó dolgokhoz elvégre idő kell, nincs igazam?
Aki a nagy tömeg hallatán esetleg arra asszociált, hogy így bizony nem nagyon lehetett korcsolyázni a zsúfolt pályán, az nagyot téved. Ilyen voltam jómagam is, azonban kellemes meglepetés ért.
Zsibongó, jó hangulatú buliba csöppent mindenki, aki egyszer átverekedte magát a bejáraton. Forralt bor és némi izzadtságszag, kimelegedett arcok, vidám hahoták, romantikázó szerelmespárok vagy kisebb hordákba rendeződött haveri társaságok alkották a hangulatképet. DJ PlattenZ gondoskodott arról, hogy a hely ne csak az esések csapódásától visszhangozzon. Ahogy telt az idő (és jobban fogyott az ital), egyre többen próbálkoztak táncmozdulatokkal kiegészíteni korcsolyamutatványaikat, több kevesebb sikerrel.
27983443_1728254907258571_1175432747819580677_o
A vállalkozó szelleműeknek felállítottak egy akadálypályát is, így folyamatosan indultak sorversenyek. Természetesen a bátortalanabb résztvevőknek egy kisebb rész gyakorlásra volt fenntartva. Így mindenki megtalálta a maga helyét a nagy körforgásban. A jégpálya alapállapota hagyott ugyan némi kifogásolni valót maga után, de mit is vártunk a szezon legvégén?
Ahogy már többször utaltam rá, rengeteg esés-kelésnek, koccanásnak lehettünk tanúi az est folyamán – tekintve, hogy a jelen lévők igen kis százaléka űzte az ipart professzionális szinten. Íme, néhány ismert korcsolyázó típus:
A keljfeljancsik – ők azok az (igen lelkes) emberek, akik számtalanszor köszöntek a talajnak, de mégis talpra álltak.
A bulldózerek – korcsolyapályák átkai, ők azok, akik nagyon „profik”, és előszeretettel közlekednek 200 km/h-val a pályán, félrelökve bárkit, aki az útjukba kerül.
A tollpihék – öröm rájuk nézni, nagyon lendületesen és kecsesen művelik a sportágat, tiszteletben tartva környezetük korlátait.
A suhanók – az átlag populáció: elkorcsolyázik, többé-kevésbé zökkenőmentesen.
A citrombaharapottak – azok a kevésbé szerencsés emberek, akik némi halálfélelemmel lépnek a pályára, többnyire párjuk jóvoltából.
jegeseset
Rengeteg suhanóval és keljfeljancsival találkoztam. Azonban pont ez a botladozás szült segítőkészséget, rengeteg mosolyt és tapasztalatot sokunk számára, így a hangulat messze volt a jegestől.
Az est csúcspontja a tombolasorsolás volt, rengeteg értékes nyereménnyel többek között a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum (úgy ám, egy nagyon szerencsés ember wellness hétvége jegyekkel gazdagodott), a BEAC és az EFOTT jóvoltából. A legtöbben a pult köré csoportosultak, hogy hátha ők lesznek a szerencsés kiválasztottak – így akiknek esetleg mégis heringparti volt eddig a pontig a pálya, egy remek alkalmat kaptak a nyugodtabb suhanáshoz.
Összességében tehát egy szuper bulit köszönhetünk az ELTE HÖK-nek, és nagyon várjuk a következő évi folytatást! Akinek esetleg még szüksége lenne motivációra, az aftermovie jövő hétre esedékes! Figyeljétek az esemény facebook oldalát.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]