Ünnepélyes tanévkezdés az ELTE-n

2017. szeptember 8-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatóinak is véget ér a nyár, és elkezdődik a 2017/18-as tanév – sorban a 383.

Az Ünnepi Közgyűlés helyszíne az illusztris Aula Magna terem lesz, az ünnepségen beszédet mond Mezey Barna leköszönő rektor, őt követi a frissen kinevezett Borhy László évnyitó köszöntője. Az új rektori vezetés hivatalba lépése óta ez az első közgyűlés, így a rektori méltóságjelvényeket is ennek során adják át. Érdekesség, hogy ezek a műkincsek még a nagyszombati egyetem idejéből származnak, a Magyar Nemzeti Múzeum 2016. augusztus 22-én bocsátotta őket az egyetem rendelkezésére.

A távozó és az új rektor után Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szólal fel, majd átadják az egyetemi kitüntetéseket, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat képviselői pedig kimondottan az elsőéves gólyákat köszöntik. A ceremóniát Pázmány Péter emléktáblájának és Eötvös Loránd mellszobrának tradicionális megkoszorúzása zárja. Az ünnepségen az ELTE BTK Zenei Tanszék Pro Musica Vegyeskara működik közre.

Forrás: elte.hu

Meghívó

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]