Féláron fagyizhatunk május 8-án, a Fagyi Napján!

A magyar kézműves fagylalt napja a Torkos Csütörtök mintájára 2013-ban jött létre, tehát idén immár ötödik éve „ünnepeljük”. Ezen a napon, azaz május 8-án az akcióhoz csatlakozott helyeken féláron fagyizhatunk.

A Fagyi Napjának dátumául május 8-át választották, és ez nem véletlen: a hónap római számának (V) és a nap arab számának (8) alakjába egy tölcsér és két gombóc formáját képzelhetjük. A nap célja a magyar kézműves fagyi népszerűsítése, az új ízek, kreációk bemutatása. Május 8-án tehát egész nap 50%-os kedvezménnyel vásárolhatunk fagyit; a csatlakozó fagyizók, cukrászdák listáját ezen a linken nézhetitek. A Cukormentes Cukrászda a Király utcában például 120 forintért kínálja a fagyiját, de a Zichy Jenő utcai Fittnass Cukormentes Cukrászda is kimondottan Cukormentes Fagyinap 2017 néven készített Facebook-eseményt.

Ne riadjunk vissza azonban a házi fagyikészítés ötletétől sem, ugyanis fagylaltot készíteni nem olyan nagyon nehéz, mint gondolnánk, az eredmény viszont annál csábítóbb: saját készítésű hideg édesség otthon a kanapén, az egyre melegebb napokra. Ha kedvet kaptatok, és kíváncsiak lettetek, a ti joghurtos málnafagyitok, banános dinnyefagyitok vagy fehér csokoládés-étcsokoládés parfétok milyen lenne, ezen a linken olvashattok recepteket. Ha pedig ételérzékenységetek vagy diétátok miatt inkább egy tej-, cukor- és lisztmentes fagyi receptje érdekelne, akkor annak receptjét itt találjátok.

 

Forrás: nlcafe.hu, szerkeszto.gportal.hu

Kiemelt kép forrása: wall.alphacoders.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]