Leváltják a köznevelésért felelős helyettes államtitkárt

Egyelőre ismeretlen okok miatt távozik posztjáról Sipos Imre, köznevelésért felelős helyettes államtitkár, márciustól Maruzsa Zoltán lép a helyébe.

Sipos Imre továbbra is az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozik majd: az Oktatáskutató és -fejlesztő Intézettől átvett feladatokkal bízzák meg a jövőben.

Sipos Imre korábban a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumnak, majd a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ székesfehérvári tankerületének volt a vezetője. 2013 óta töltötte be a köznevelésért felelős helyettes államtitkári posztot, helyét március 1-től az Oktatási Hivatal elnöke, az ELTE korábbi adjunktusa, Maruzsa Zoltán veszi át. Maruzsa nem először lép helyettes államtitkári pozícióba, a Fidesz–KDNP-kormányban 2012-től felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár volt. 2015-től az Oktatási Hivatal vezetője, emellett miniszteri biztos is. Azonban az új pozíció betöltése után Maruzsa nem marad az Oktatási Hivatal elnöke. Hhelyébe a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről érkező Gloviczki Zoltán léphet, aki Hoffmann Rózsa idején köznevelésért felelős helyettes államtitkár volt, s 2013 tavaszán távozott.

Az oktatás területén nem ritkák a személycserék mostanában. Áder János köztársasági elnök húga, Pölöskei Gáborné távozik a Klebelsberg Központtá (KK) alakított állami intézményfenntartó éléről, és övé lett a Nemzetgazdasági Minisztériumtól elküldött Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkári posztja. A Klebelsberg Központ vezetője Solti Péter, korábbi miniszteri biztos lett.

Forrás: Indexmno

Kép: faktor.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]