Ezek a legjobb úticélok erasmusozni vágyóknak

Az Uniplaces szavazásra bocsátotta, melyek a legjobb Erasmussal látogatható városok. A diákok több kategóriában szavazhattak, de összesítésben a legtöbb szavazatot Madrid kapta. Az éjszakai élet kategóriában pedig Budapest került a csúcsra.

Az Uniplaces több kategóriában is kereste a legjobb Erasmus-várost. A szavazatok számát tekintve Madrid lett az első, a második helyen Oulu (Finnország) végzett, a dobogó legalsó szintjét pedig Lisszabon foglalhatta el. Ebben a rangsorban Budapest a nyolcadik helyre került.

A szálláslehetőség könnyű megtalálását nézve a csehországi Brno került az élre, a második ebben a kategóriában is Oulu lett, a harmadik helyet pedig Litvánia fővárosa, Vilnius érdemelte ki. Budapest a 17. lett.

A megélhetőségi költségek szempontjából Oulura szavaztak a legtöbben. A finn várost a svájci Gent követi, utána pedig a belgiumi Leuven következik. Ezen a listán is hátrébb, a 20. helyen található Budapest.

Az ott lakók vendégszeretetét pontozva hasonló eredmény jött ki, mint a szálláshelytalálást tekintve. Az első helyen Brno, a másodikon Oulu, a harmadikon Vilnius végzett. Viszont Budapest ezen a listán a 18. helyre került.

A pezsgő éjszakai élet meghatározó szempont lehet egy erasmusos számára. Ezt a kategóriát mi nyertük, a bulikat tekintve Budapest a legjobb Erasmus-város. A második helyre a spanyol Salamanca került, majd a lengyelországi Poznań következik.

A kültéri proglamlehetőségeket tekintve Oulu lett az első. A második legtöbb szavazatot a festői szépségű spanyol város, Cádiz kapta. A rangsor harmadik helyét Ljubljanának ítélték a szavazók. Budapest a 13. helyre került.

Az életminőséget nézve a spanyol Valencia nyert. Kevéssel maradt le tőle Ljubljana, és a harmadik helyet szintén Spanyolország vitte el Sevillával. Az életminőséget pontozva magyar város sajnos nem került az első 20 közé, viszont érdekes eredmény, hogy ebben a kategóriában Győr jobb helyen végzett, mint Budapest.

A vásárlás és az étkezés ár-érték arányát tekintve Milánó került a lista élére. A második helyezett Ljubljana, a harmadik Poznań lett. Budapest a 17. helyet foglalja el.

Az egyetemi oktatás minőségét pontozva Leuvent ítélték a legjobbnak a szavazók. A második helyet ismét Oulu nyerte el, a harmadik helyre Brno került. Nagy szomorúság, hogy ebben a kategóriában sincs magyar város az első húszban.

Kultúra kategóriában magasan Róma szerezte a legtöbb szavazatot. Az olasz fővárost két spanyol város, Granada és Barcelona követi. Budapest ezen a listán a 20. helyre került.

A szavazás folyamán egyébként négy magyar városra érkeztek szavazatok. Az összesítésben Budapest a 8., Debrecen a 70., Győr a 93. és Pécs a 107. helyet szerezte meg.

A szavazás eredményeit részletesebben térképen is megnézhetitek, ha ide kattintotok.

Forrás: Uniplaces, eduline.hu
Kép: elteonline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]