Hallgatói publikációs lehetőség

Űrkutatás, robotika, irányításelmélet… Ha nem rettensz meg ezektől a szavaktól, hanem a kutatás izgalmát látod bennük, akkor neked találták ki a Bejczy Antal pályázatot! Az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató és Innovációs Központja és Hallgatói Önkormányzata első alkalommal hirdette meg a Bejczy Antal Hallgatói Publikációs Díj pályázatot. A Publikációs Díjra a 2015-ben megjelent vagy beküldött, angol vagy magyar nyelvű tudományos dolgozatokkal, publikációkkal pályázhattok. A pályázati határidő: 2016. január 6. 12.00.

Prof. Dr. Bejczy Antal fizikusra, a NASA Jet Propulsion Laboratory vezető kutatójára, a California Institute of Technology professzorára, az Óbudai Egyetem tiszteletbeli doktorára, a nemzetközi űrkutatás és robotika kiemelkedő személyiségére emlékezve az Óbudai Egyetem Bejczy Antal iRobottechnikai Központja (BARK) a névadó születésnapját, január 16-át a BARK Nemzetközi Bejczy Napjává nyilvánította.

A megemlékezés 2016-ban január 18-án, hétfőn, 9:00 órai kezdettel a Bejczy Antal iRobottechnikai Központban (1032 Budapest, Kiscelli u. 78-82.) lesz a fizikus szakmai munkáját bemutató előadásokkal, melyhez kapcsolódik a neves kutató tevékenységét eredeti dokumentumokkal és tárgyi emlékekkel bemutató kiállítás ünnepi megnyitója.

Első alkalommal hirdeti meg az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ és a Hallgatói Önkormányzat a Bejczy Antal Hallgatói Publikációs Díj pályázatot. A Publikációs Díjra a 2015-ben megjelent vagy beküldött, angol vagy magyar nyelvű tudományos dolgozatokkal, publikációkkal pályázhattok.

A pályázati munkátok csak akkor érvényes ha BSc, MSc vagy doktorandusz hallgatók vagytok, és a dolgozatotok témája kapcsolódik a Bejczy Antal által művelt témakörökhöz, így az űrkutatás, a robotika, az irányításelmélet, a szabályozás tudományterület valamelyikéhez.

 A pályázati határidő: 2016. január 6. 12.00. A cikkeket e-mailben kell elküldeni a robotverseny@uni-obuda.hu címre, feltüntetve a szerzők nevét, képzési formáját, a cikk megjelenési (vagy tervezett) helyét, valamint röviden indokolva a téma kapcsolódását Bejczy Antal tudományos munkájához.

forrás: edupress.hu

kép: edupress.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]