Átadták a Rácz Tanár Úr Életműdíjakat

“Mindenkinek az életében van egy tanár, egy pedagógus, aki valamilyen úton elindította” – mondta Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár ünnepi köszöntőjében kedden, amikor immár 15. alkalommal díjazták az oktatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusokat. Minden évben két matematika, fizika, kémia és biológia szakos középiskolai tanár részesül a Fasori Gimnázium tanítója munkásságának emléket állító elismerésben.

Az Ericsson Magyarország, a Graphisoft SE és a Richter Gedeon Nyrt. által létrehozott Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért ebben az évben kémiából Balázs Katalint és Sipos Istvánt, biológiából Nagyné Horváth Emíliát és Tóth Albertet, matematikából Pálfalvi Józsefnét és Mike Jánost, fizikából Honyek Gyulát és Mező Tamást részesítette a díjban, mellyel a dicsőség mellett 1,5 millió forint is jár.

A cél Rácz László tanár úr példájára tekintve, akinek taníványai voltak többek között Wigner Jenő Nobel-díjas fizikus és Neumann János matematikus, a természettudományok népszerűsítése és a fiatal tehetségek gondozása, ezzel a jövő komoly tudósainak életre hívása.

Forrás: eduline.hu
Kép: Shutterstock

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]