Megújulhat a budai Corvinus

A Budapesti Corvinus Egyetemnek (BCE) ötvenmillió forintos költségvetési többlettámogatást biztosított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Ez az összeg fedezetet biztosít a jelenlegi épületek állagfelmérésére, a felmérés alapján szükséges felújítások, átalakítások költségbecslésére és terveire, a jövőbeni fejlesztésre vonatkozó koncepciók, és koncepcionális tervek kidolgozására.

A tárca parlamenti államtitkára az LMP-s Ikotity István írásbeli kérdésére válaszul kifejtette, hogy az egyetem ezt a pénzt arra kapta, hogy a budai (a Villányi úti budai) campus fejlesztési terve legkésőbb december 31-ig elkészülhessen.

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétette: a minisztérium a campus és az ahhoz szervesen kapcsolódó, 1975-ben természetvédelmi területté nyilvánított arborétum hosszú távú és kiszámítható fejlesztését támogatja, és kizárólag a jelenlegi felsőoktatási funkciók erősítését tartják elképzelhetőnek a jövőben is. A Budai Arborétum pedig továbbra is a Kertészettudományi Kar kezelésében marad, a megszokott kertészeti és gyakorlati tevékenységei mellett a természetvédelmi területen egyéb beavatkozás nem fog történni.

Forrás: edupress.hu

Kép: www.sapientia.ro

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]